Επιχειρήσεις

Σοβαρά επεισόδια από τους καταληψίες των εγκαταστάσεων του Πρίνου

  • newsroom


Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες και μπουλόνια και προχώρησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Από επικίνδυνες ενέργειες συνοδεύτηκε η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πρίνου που πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου των εργαζομένων και η οποία έληξε έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας και ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών της Καβάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τα όσα εκτυλίχτηκαν τις πρωινές ώρες στις χερσαίες εγκαταστάσεις των Πετρελαίων της Καβάλας, περίπου 120 εργαζόμενοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και δεν δίστασαν να προβούν σε «σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου». Όπως, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος».

Η ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ αναφέρει :

«Στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021, εκπρόσωπος της εταιρείας ENERGEAN KAVALA κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για Έκθεση σε Κίνδυνο, Ψευδή Καταμήνυση και Συκοφαντική Δυσφήμηση κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας. Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή της Αστυνομίας για τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την οποία ήταν ενήμερη καθ’ όλη την διάρκειά της η οικεία εισαγγελική αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν από τρία σημεία εντός των εγκαταστάσεων ENERGEAN KAVALA, μέσα στις οποίες ήταν συγκεντρωμένοι περίπου εκατόν είκοσι (120) εργαζόμενοι, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα κάνοντας χρήση νερού και αφρού, ενώ κάποιοι εξ αυτών πετούσαν πέτρες και μπουλόνια με χρήση αυτοσχέδιων σφενδόνων.

Επιπλέον προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδρόθειου το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία.

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, ενώ πολλοί εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή.

Συνακόλουθα, πενήντα (50) περίπου συγκεντρωθέντες ανέβηκαν και παραμένουν σε υπερυψωμένο πύργο εντός των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να κατέβουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε χρήση χημικών και δεν τραυματίσθηκε κανένας αστυνομικός ή εργαζόμενος. Η Πύλη το διοικητήριο και οι λοιποί χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν στη διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Ενεργείται προανάκριση εντός των εγκαταστάσεων από το Α.Τ. Καβάλας».

Διαβάστε ακόμα:

Η μετάλλαξη Όμικρον και τα νέα περιοριστικά μέτρα απειλούν τις αγορές

Απίστευτο: Ξέφρενο ρέιβ πάρτι στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας – Σταμάτησαν τον χορό για να … προσευχηθούν (pics+vid)

Ελληνικά ομόλογα: Θετικό κλίμα μετά την απόφαση της ΕΚΤ – Στήριξη από τους οίκους αξιολόγησης