Επιχειρήσεις

S&P: Θετικά σχόλια για τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ

  • newsroom


Ο οίκος αξιολόγησης στάθηκε στην απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ και στις ΑΠΕ σύμφωνα με τους στόχους που έχει βάλει η ΕΕ για την κλιματική αλλαγή

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s θεωρεί σε έκθεση του ότι οι αναθεωρημένες στρατηγικές προτεραιότητες που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας, Ο οίκος είχε πρόσφατα αναβαθμίσει το αξιόχρεο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης στάθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ ο οποίος «είναι ευθυγραμμισμένος με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό της ΕΕ και τους στόχους που αυτή έχει θέσει για την κλιματική αλλαγή.

Ο S&P αναφέρει ως σημεία ενδιαφέροντος:

-Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024
-Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ

-Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας
-Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους
-Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παροχής ρεύματος, Γιώργος Στάσσης δήλωσε ότι «είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της Εταιρείας. Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της Επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών».