Στα 61,6 εκατ. ευρώ ορίστηκε η τελική αποζημίωση της Frigoglass για τη φωτιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη (προσωρινή) διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, διοίκηση και ασφαλιστικές εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία για την καταβολή αποζημίωσης, η οποία αφορά τόσο τις υλικές ζημιές (42 εκατ. ευρώ) όσο και τη διακοπή της λειτουργίας (19,6 εκατ. ευρώ).  

Μέχρι στιγμή, η Frigoglass έχει εισπράξει συνολικά 50 εκατ. ευρώ, ενώ η καταβολή του εναπομείναντος ποσού των 11.6 εκατ. ευρώ υπόκειται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.  

«Η θετική αυτή έκβαση θα μας επιτρέψει να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής για μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία τους επόμενους μήνες» σχολίασε, σχετικά, ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.  

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφική φωτιά εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2021, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εργοστάσιο του Ομίλου στην Τιμισοάρα, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών ψυγείων. 

Διαβάστε επίσης:

Ο «χαλαρός» MBS, ο Έλληνας καναλάρχης και τα deals, η BC Partners και η ΔΕΗ, το Attica Group και η ΑΝΕΚ

Η Αγγελική Φράγκου ταράζει τη ναυτιλιακή αγορά – Αγόρασε 36 φορτηγά πλοία

Ελλάδα – Ιταλία: Η δίδυμη (απογοητευτική) πορεία από την ίδρυση του ευρώ έως σήμερα