Η φαρμακοβιομηχανία BENNET είναι τελικά ο αγοραστής του ακινήτου και των κτιριακών εγκαταστάσεων της πρώην βιομηχανίας επίπλων «Σιλβεστρίδη» στην περιοχή της Μεταμόρφωσης πλειοδοτώντας στον χθεσινό πλειστηριασμό με 2.634.001 ευρώ, όπως έγραφε νωρίτερα ο Σταύρος Γριμάνης στο newmoney.gr.

Σύμφωνα με την BENNET, η αγορά περιλαμβάνει το υφιστάμενο οικόπεδο 10.000 τ.μ. και εφαπτόμενο οικόπεδο 4.100 τ.μ., συνολικά 14.100 τ.μ. οικοπεδικής έκτασης μετά του υπάρχοντος κτίσματος 12.000 τ.μ.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ανοίξει έναν νέο επενδυτικό κύκλο για τη γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία που πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο εταιρειών (σ.σ. Bennet Group – Βιομηχανία Φαρμάκων BENNETT, MEDICAL PHARMAQUALITY και HUMANA HELLAS) με συνολικό τζίρο 85 εκατ. ευρώ και 300 εργαζόμενους.

Υπερσύγχρονο εργοστάσιο

Πρόθεση της Bennett είναι να προχωρήσει στην επέκταση και κατασκευή νέων χώρων στο ακίνητο δημιουργώντας ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο.

«Προχωράμε πιστά στις δεσμεύσεις μας, επενδύουμε στην Ελλάδα και υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας. Συμβάλλουμε ενεργά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας», σχολιάζει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Νίκος Μπουφίδης.

Νίκος Μπουφίδης

Σύμφωνα με την εταιρεία σε πρώτο στάδιο θα κατασκευαστούν 20.000 τ.μ., όπου θα στεγαστούν το νέο εργοστάσιο, το ερευνητικό κέντρο (R&D), τα γραφεία διοίκησης και του εργοστασίου, το χημείο, την αποθήκη κτλ. με μελλοντική δυνατότητα κατασκευής επιπλέον 20.000 τ.μ. Το σύνολο της επένδυσης σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την επόμενη 3ετία θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. .

«Στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο θα δημιουργηθούν νέες γραμμές παραγωγής με στόχο την επέκταση των εξαγωγών και την αύξηση των εγκρίσεων των καινοτόμων προϊόντων μας σε περισσότερες χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική», επισημαίνει ο κ. Μπουφίδης. Και συνεχίζει: «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα καλύτερα φάρμακα στους ασθενείς της χώρας μας καλύπτοντας πλήρως τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες: υπέρταση, δισλιπιδαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, σιδηροπενική αναιμία, αντιθρομβωτικά, γαστροπροστασία, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά, άνοια, Αλτσχάιμερ, αντιπαρκισονικά, αντιβιοτικά, αναπνευστικά, ουρολογικά, έλλειψη μαγνησίου, έλλειψη βιταμίνης D3, βρεφικά γάλατα, ενέσεις Υαλουρονικού, φυτικό σιρόπι για το βήχα κ.α.»

Επενδύσεις 1,2 δισ. απ’ τη βιομηχανία φαρμάκων της χώρας

Η εν συγκεκριμένη επένδυση της BENNETT εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ που έχουν εξαγγείλει ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε βάθος πενταετίας.

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη παρουσιαστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και έχει ως στόχο τη θωράκιση του συστήματος υγείας, τη διασφάλιση της επάρκειας της αγοράς και την πρόσβαση των ασθενών σε κάθε αναγκαία θεραπεία. Πρόκειται για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν επίσης νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

Γενικά εκτιμάται πως η ολοκλήρωση αυτού του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος εκ μέρους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αναμένεται να οδηγήσει στην ανάδειξη της χώρας μας σε κόμβο για την έρευνα και παραγωγή φαρμάκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: «Ανάσα» ο πληθωρισμός στις χώρες με υψηλούς δείκτες χρέους όπως η Ελλάδα

Οι Τσέχοι απέκτησαν το ποσοστό του Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ

Ομόλογα: Μικρή υποχώρηση στις αποδόσεις – Αγοραστικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά