Με αρκετό δυναμικό τρόπο εξελίσσεται η επιστροφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στα τρόφιμα. Σήμερα ανακοινώθηκε πως η ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργική, την οποία εξαγόρασε fund του κ. Δασκαλόπουλου προ διετίας προχώρησε σε ακόμα μία κίνηση επέκτασης έπειτα απ’ την απόκτηση του εργοστασίου τομάτας στη Γαστούνη απ’ την Unilever μαζί με το σήμα Pummaro.

Αυτή αφορά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Mediterranean Foods AE του επιχειρηματία Απόστολου Σαλάκου, η οποία παράγει αρτύματα με δύο εμπορικές μάρκες, τα Brava και Delicia. Επιπλέον η ΜΙΝΕΡΒΑ αποκτά τη μονάδα παραγωγής της Mediterranean Foods στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, ένα σύγχρονο εργοστάσιο επιφάνειας 5.200 τ.μ. όπου παράγονται τέσσερις κατηγορίες προϊόντων (μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες και σάλτσες) που απευθύνονται τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά τροφίμων.

Το ύψος της συναλλαγής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Σημειώνεται πως στο μετοχολόγιο της Mediterranean Foods ΑΕ έως πέρυσι είχε παρουσία και η Μέλισσα Κίκιζας, την οποία όμως και είχε ρευστοποιήσει. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα οι δύο εταιρείες φέρεται να διακανόνισαν τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη για οφειλή 1,63 εκατ. ευρώ που η δεύτερη φερόταν να έχει στην πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση η εξαγορά της Mediterranean Foods αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της ΜΙΝΕΡΒΑ στο στόχο που έχει θέσει ο νέος μέτοχος για τη δημιουργία ενός ομίλου εταιρειών με διευρυμένη ομπρέλα προϊόντων διατροφής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Mediterranean Foods ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 και σήμερα διαθέτει περίπου 100 κωδικούς προϊόντων σε συσκευασίες retail και food service, με την επωνυμία BRAVA και DELICIA, ενώ η παραγωγή της ανέρχεται σε 1.600 τόνους. Οι πωλήσεις της το 2019, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 400.000 ευρώ. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε το 2019 σε 28,58% και το περιθώριο EBITDA σε 12,94%.

Η κυρία Χρύσα Μπόνου, Γενική Διευθύντρια της ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε τα προϊόντα της Mediterranean Foods στη μεγάλη οικογένεια της ΜΙΝΕΡΒΑ, και εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα εμπορικά σήματα και νέες κατηγορίες προϊόντων. Αντλώντας έμπνευση από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μας, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να επενδύουμε στην ελληνική παραγωγή, να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία».

Η ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων, με ιστορία και εμπειρία σχεδόν 120 χρόνια, είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας στον τομέα των τροφίμων. Με ισχυρά brand names όπως το Μινέρβα, το Χωριό, το ΤΟΠ, το Φαστ, το ΣΑΒΟΪ, το Pummaro, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται από το ελαιόλαδο και τα τυροκομικά προϊόντα σε προϊόντα ξιδιού, τομάτας, βιολογικά προϊόντα και λειτουργικά τρόφιμα, που καλύπτουν τις όλο και πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Διαβάστε ακόμα:

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Σκάρλετ Γιόχανσον: Μηνύει την Disney για παραβίαση των όρων του συμβολαίου της για την Black Widow

Aρχιτεκτονική διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας