Επιχειρήσεις

Στις 16 Ιουνίου ξανά στο σφυρί τα «φιλέτα» του Γουλανδρή

  • Σταύρος Γριμάνης


Σε χρόνο ρεκόρ ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τα τρία διαμερίσματα στα Παλαιά Ανάκτορα

Σε χρόνο ρεκόρ προγραμματίστηκε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τα τρία διαμερίσματα- «φιλέτα» του Μιχάλη Γουλανδρή στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, μετά τον άγονο, -λόγω απουσίας πλειοδοτών-, πλειστηριασμό που έγινε στις 19 Μαΐου, ήδη οι τρεις ιδιοκτησίες ξαναβγαίνουν στο σφυρί στις 16 Ιουνίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με τις ίδιες τιμές πρώτης προσφοράς.

Πρόκειται για τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες στο ακίνητο επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 και ειδικότερα:

α) μία οριζόντια ιδιοκτησία του Γ’ και Δ’ ορόφου, επιφάνειας στον Γ’ όροφο 355,80 τ.μ. και στον Δ’ όροφο 334,27 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 40%, στην οποία ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση η υπαρ. 2 αποθήκη του ισογείου επιφανείας 9 τ.μ..

β) μία οριζόντια ιδιοκτησία του Β’ ορόφου επιφανείας 390 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 24% , στο οποίο ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση η υπαρ. 1 αποθήκη του ισογείου επιφανείας 15 τ.μ. και

γ) μία οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα του ισογείου ορόφου επιφανείας 133,67 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 7% με τα παραρτήματα και παρακολουθήματα αυτής.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς, όπως έχουν οριστεί με την απόφαση 5548/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, παραμένουν στα…υψίπεδα των 7.935.805 ευρώ για την οριζόντια ιδιοκτησία -μεζονέτα του γ’ και δ’ ορόφου, των 3.900.000 ευρώ για το διαμέρισμα του β’ ορόφου και των 735.000 ευρώ για το διαμέρισμα του ισογείου.

Ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας κατείχε και ένα ακόμη διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο και αποκτήθηκε από εταιρεία κατά τον πλειστηριασμό που έγινε τον Ιανουάριο του 2020, έναντι τιμήματος 765.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτησίες της Β. Γεωργίου κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για χρέη του Μ. Γουλανδρή προς τις τράπεζες, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

Επίσης, για τις 9 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το διαμέρισμα 246 τ.μ. στον έκτο όροφο στο ακίνητο επί της οδού Στησιχόρου 11, -στο οποίο διαμένει ο Μ. Γουλανδρής-, με επισπεύδουσα τη doValue και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.570.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Το «stratego» των ναυλαγορών για φορτηγά, δεξαμενόπλοια και containers

Kοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher διακοπών

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τέλος εποχής – Έφυγε ένας μαχητής βιομήχανος

Απόρρητο Απόρρητο