Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΓΥΑΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ ΜΑΕ») από την REDS A.E. (θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ELLAKTOR), στην Trade Estates του Ομίλου Φουρλή.

Η μεταβίβαση υλοποιήθηκε αφού εκπληρώθηκαν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο από 10 Οκτωβρίου συμφωνητικό πώλησης και αγοράς των μετοχών της ως άνω εταιρείας, η οποία αποτελεί την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Smart Park, του μεγαλύτερου Εμπορικού Πάρκου στην Ελλάδα.

Η συμφωνημένη αξία του Smart Park για την συναλλαγή ανήλθε στα  €110 εκατ. (on a debt free-cash free basis). H αξία απόκτησης των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. ανήλθε σε €95,8 εκατ. και καλύφθηκε κατά μεγάλο ποσοστό (53%) από το σύνολο των καθαρών κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2023.

Η επένδυση στο Smart Park

Το Smart Park βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος», στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500  θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες στις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα. Το Εμπορικό Πάρκο έχει πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις ανάκαμψης στη μετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα του Εμπορικού Πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητα του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates ΑΕΕΑΠ  εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της, ως η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα  με εξειδίκευση στην απόκτηση και ανάπτυξη  Εμπορικών Πάρκων και σύγχρονων Κέντρων Logistics μεγάλου μεγέθους, καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο. Ενισχύοντας τη στρατηγική της στόχευση, η  εταιρεία στοχεύει  στην επιτυχή ανταπόκριση της στη συνεχώς εξελισσόμενη αγορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συναλλαγής  για την αγορά του Smart Park, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι  για την προσθήκη  του Smart Park, του μεγαλύτερου  Εμπορικού  Πάρκου  στην Ελλάδα, στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κεφάλαια που πρόσφατα αντλήσαμε μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η εταιρία μας τον Νοέμβριο του 2023 και την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΑ. Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μέρος του δυναμικού επενδυτικού  πλάνου της εταιρείας μας και στοχεύουμε  σε περαιτέρω ανάπτυξη, μέσω  της υλοποίησης  ξεκάθαρου επενδυτικού σχεδίου ισχυρών αποδόσεων και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με όραμα να μεταμορφώσουμε τον κλάδο ακινήτων λιανικής στη χώρα μας».

Διαβάστε ακόμη 

Νίκος Παπαθανάσης: Καλώ τον κ. Κασσελάκη να του εξηγήσω πώς κατανέμονται οι πόροι σε οικονομία και μικρομεσαίους

Ο Ερντογάν, το νέο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ, το placement της Τρ. Πειραιώς, ο θαρραλέος Ινδός επενδυτής και η τελευταία ευκαιρία για το Grant Resort

Γευστικές εμπειρίες: Οι 7 κορυφαίες υπαίθριες αγορές στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ