Αίτηση για τη δανειοδότησή τους από τους πόρους του Ταμείου Ρευστότητας Επιχειρήσεων, που ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας «Μάθε τον πελάτη σου» (Know Your Customer – KYC by HDB).

Το Ταμείο παρέχει κεφάλαιο κίνησης, με το ύψος του δανείου να ανέρχεται από 10.000 έως 1.500.000 ευρώ και δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου για δύο χρόνια για τις επιχειρήσεις που δεν είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε προγράμματα της HDB.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της μεγάλης απήχησης του Ταμείου Ρευστότητας Επιχειρήσεων, τα κεφάλαια είχαν εξαντληθεί και οι πόροι του ενισχύθηκαν μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-hdb, Αθηνά Χατζηπέτρου, για την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Συ γ χρηματοδοτήσεων Business Growth Fund.

Οι πόροι του Ταμείου Ρευστότητας Επιχειρήσεων αυξήθηκαν πλέον κατά 54 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι το πρόσθετο διαθέσιμο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος ανέρχεται σε 129,6 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα Know Your Customer επιτρέπει στους ενδιαφερομένους με απλές διαδικασίες να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνη αίτηση και –εφόσον είναι επιλέξιμοι– η αίτησή τους για τη χρηματοδότηση να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν.

Η επιλεξιμότητα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας βασίζεται στον έλεγχο της φορολογικής και ασφαλιστικής τους συμμόρφωσης, καθώς και της οικονομικής τους συμπεριφοράς στον «Τειρεσία». Εχοντας εξασφαλίσει την αρχική έγκριση του αιτήματός τους για τη δανειοδότησή τους βάσει των στοιχείων της οικονομικής τους συμπεριφοράς, οι επιχειρήσεις επιλέγουν την τράπεζα ή τις τράπεζες στις οποίες θα απευθύνουν το αίτημα χρηματοδότησης προκειμένου να λαμβάνουν οικονομική προσφορά.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι μέχρι σήμερα ιδιαίτερα αυξημένο, με τις υποβληθείσες αιτήσεις για χρηματοδότηση στην πλατφόρμα να ξεπερνούν τις 12.000 για δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κωδικοί KYC που έχουν ήδη παραληφθεί από τις επιχειρήσεις κατά το προηγούμενο στάδιο υποβολής αίτησης για το Ταμείο Ρευστότητας είναι έγκυροι και μπορούν να αξιοποιηθούν για την αίτησή τους, χωρίς να απαιτείται επανυποβολή από πλευράς ενδιαφερομένων.

Διαβάστε ακόμη

Στην ΑΑΔΕ προς έλεγχο κάθε «κλικ» σε πλατφόρμες πωλήσεων

Κλείνει το ντιλ ΑΒΑΞ με Ίδρυμα Νιάρχος για την μεγάλη χορηγία τριών νοσοκομείων

Μιχάλης Τσαμάζ: Ο OTE θα συνεχίσει τις μεγάλες επενδύσεις και το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ