«Την τελευταία πενταετία καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις πωλήσεις μας, έχοντας μεταβεί από τη φάση της βιωσιμότητας σε αυτή της ανάπτυξης. Τώρα έρχεται η ώρα να διπλασιάσουμε ξανά τις πωλήσεις μας στα επόμενα πέντε χρόνια. Τολμώ να πώς πως το μέλλον της εταιρείας; διαγράφεται θεαματικό». Αυτό υπογράμμισε ο Τηλέμαχος Λαβίδας, νέος πλέον CEO της Lavipharm έπειτα από την έγκριση των μετόχων στη χθεσινή γενική συνέλευση και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ της εισηγμένης, θέτοντας ξεκάθαρα τον στόχο για κύκλο εργασιών που θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ.

Κλειδί σε αυτό το στρατηγικό πλάνο θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, ο νέος κύκλος μετασχηματισμού του ομίλου στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η νέα διοικητική διάρθρωση του. Με τον κ. Λαβίδα θα αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή CEO, ενώ στη διοικητική ομάδα εντάχθηκαν νέα αξιόλογα στελέχη από την φαρμακευτική αγορά.

Πέραν της νέα δομής, κομβικό ρόλο θα έχουν και οι νέες επενδύσεις που συνεχίζονται να υλοποιούνται. Συγκεκριμένα, έχοντας ήδη φτάσει στο μέγιστο της παραγωγικής δυναμικής, λόγω και της αύξησης της ζήτησης στις διεθνείς αγορές, η Lavipharm την περίοδο αυτή υλοποιεί επένδυση για τη διαμόρφωση χώρων που θα υποδεχθούν νέο μηχανολογικό εξοπλισμό με στόχο ακόμα και τον διπλασιασμό της παραγωγής διαδερμικών συστημάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Λαβίδας, το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των νέων χώρων στο εργοστάδιο της εταιρείας στην Παιανία και περί τον Νοέμβριο αναμένεται η παραλαβή του νέου εξοπλισμού. «Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ορόσημο καθώς πέραν του ότι στοχεύει στο διπλασιασμό του capacity των διαδερμικών, προσθέτει μια ακόμη γραμμή διασφαλίζοντας έτσι αδιάλειπτη παραγωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννουλέας υπερτόνισε την στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριοποίησης που διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. «Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τις πωλήσεις μας στις διεθνείς αγορές με τα υπάρχοντα προϊόντα, να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με προϊόντα από το R&D και το pipeline μας αλλά και να κεφαλαιοποιήσουμε τη τεχνογνωσία μας στα διαδερμικά συστήματα, καθώς με τα υφιστάμενα φάρμακα που διαθέτουμε. Είμαστε δυνατοί σε συγκεκριμένους χώρους και εκεί θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Επίσης, θα εστιάσουμε σε πιο δυναμική παρουσία μας στα φαρμακεία και μη ξεχνάμε τις προοπτικές από την είσοδό μας στην φαρμακευτική κάνναβη».

Από αριστερά: Παναγιώτης Γιαννουλέας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Lavipharm, Τηλέμαχος Λαβίδας, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Lavipharm, Μηνάς Τάνες, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλης Μπαλούμης, CFO, Ελεάνα Νικολοπούλου, Head of Legal & Compliance

Επίσης, ο αναπληρωτής CEO σημείωσε πως στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024 ξεκίνησαν οι πωλήσεις από τη Lavipharm των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N, Lonalgal και Flagyl, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα και υπογράμμισε τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Lavipharm, η οποία καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο την τελευταία τριετία. «Στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία, ενώ στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό μας».

Τέλος, ο CFO Βασίλης Μπαλούμης αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του Ομίλου το 2023 έκανε λόγο για μια εξαιρετική χρονιά. «Εφαρμόζουμε με συνέπεια την στρατηγική μας, υλοποιούμε το επενδυτικό πλάνο μας, με τις συνολικές καθαρές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2023, το προσαρμοσμένο EBITDA (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες) ανήλθε σε 9,12 εκατ.ευρώ, ενισχυμένο κατά 59%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 0,83 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 124%. Επαναδιαπραγματευτήκαμε τον τραπεζικό μας δανεισμό, με καλύτερους κι ευνοϊκότερους όρους, ισχυροποιούμε τον ισολογισμό μας, και δημιουργούμε υπεραξίες για τους μετόχους μας», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη 

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζεται το σκληρό παζάρι για το καλώδιο με τους Κύπριους – Αύριο η κρίσιμη συνάντηση στην Κύπρο

«Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

Η λέσχη Bilderberg έγινε 70 ετών – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι Ελληνες που έχουν δώσει το «παρών»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ