Επιχειρήσεις

Τιτάν: Στα €23,70 ανεβάζει την τιμή-στόχο η Euroxx

  • newsroom


Πρόκειται για αύξηση 52% από τα από τα 18,70 ευρώ προηγουμένως – Τι οδήγησε στην αύξηση σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία

Σε αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Τιτάν στα 23,70 ευρώ από τα 18,70 ευρώ (αύξηση 52%)
προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

Η ανάκαμψη σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της εταιρείας αυξάνει τις αποδόσεις του ομίλου σημειώνει η Euroxx. Έπειτα από μια μάλλον ήπια πορεία κατά τους πρώτους μήνες του έτους, η ανάκαμψη της ζήτησης ήταν ισχυρότερη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις περιοχές των δραστηριοτήτων του ομίλου, αυξάνοντας τις πωλήσεις εξαμήνου κατά 4,4% σε ετήσια βάση, στα 821 εκατ. ευρώ, ενώ συγκρατήθηκε η σημαντική πίεση από την πλευρά του κόστους (λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας και μεταφοράς). Τα EBITDA σημείωσαν μικρή πτώση 1,5% ετησίως το πρώτο εξάμηνο στα € 135 εκατ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί θετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον Όμιλο, εκτιμώντας ότι τα θετικά θεμέλια της αγοράς και οι βασικοί παράγοντες της ζήτησης είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη σταθερή ανάπτυξη το 2021 και έπειτα, παρά την πρόσφατη άνοδο του κόστους ενέργειας και μεταφορών, και των ευρύτερων προβλημάτων στην πλευρά της προσφοράς, τα οποία αντανακλούν εν μέρει την ξαφνική αναζωπύρωση της δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, οι προοπτικές της TCI ενισχύονται από:

α) το ευνοϊκό περιβάλλον σε επίπεδο τιμών στις ΗΠΑ, υποστηριζόμενο από την ισχυρή αγορά κατοικιών και τον αυξανόμενο αριθμό έργων υποδομής,

β) την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς κατοικίας σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής,

γ) τη θετική δυναμική στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και

δ) την εξομάλυνση των τιμών στην Αίγυπτο. Επιπλέον, η TCI σημείωσε σημαντική πρόοδο προς τους στόχους ESG.

Eκτός από τη βελτίωση του κόστους και της αποδοτικότητας, ένας συνδυασμός συσσωρευμένης ζήτησης, εύκολων συγκρίσεων και κυβερνητικών μέτρων στήριξης έθεσαν τις βάσεις για ισχυρές αποδόσεις για το υπόλοιπο του 2021 και μετά, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα επίπεδα προ πανδημίας.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία αύξησε κατά 52% την τιμή-στόχο για τη μετοχή, λόγω των βελτιωμένων εκτιμήσεων για τα κέρδη και για το μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (τώρα στο 7,0% από 7,5% στα χαμηλότερα ασφάλιστρα κινδύνου).

Συνολικά, η Euroxx εκτιμά ότι ο όμιλος είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τον σταθερό όγκο και την αύξηση των τιμών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς και από τις προσδοκίες μας για ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία στην Ελλάδα, εν μέρει τροφοδοτούμενη από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμα:

Άλμα 16,2% του ΑΕΠ: Έως €1 δισ. χώρος για «έξτρα» ελαφρύνσεις

Στην Ελλάδα ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ

Πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών ψηφιακά μέσω του gov.gr