Μια πολύ μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα ελαιοπαραγωγό με δέκα (10) κορυφαίες βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιαπωνία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων της Ιαπωνίας, JAPAN Olive Oil Prize Competition 2023.

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τόκυο, από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2023. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize Competition  2023, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Για το 2023 συμμετείχαν 538 ελαιόλαδα από 23 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με δέκα (10) εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και στα δέκα (10) δείγματα εξαιρετικών παρθένων και gourmet ελαιολάδων τουw με τα οποία συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό της Ιαπωνίας, σημειώνοντας το απόλυτο ποσοστό του 100 %, και συγκεκριμένα :

Με 5 χρυσά και 5 ασημένια βραβεία αλλά και βαθμολογίες που κυμαίνονται από 85 έως 95 %, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils JOOP 2023.

Ειδικότερα, οι 10 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στο Τόκυο της Ιαπωνίας  για το 2023 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο

AGOURELAIO early harvest evoo – Χρυσό Βραβείο

PLUS HEALTH BLUE EVOO – Χρυσό Βραβείο

TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο

FYLLIKON FIRST HARVEST – Ασημένιο Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo – Ασημένιο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

GEMSTONE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο

Flavored Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι δέκα (10) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις, στο Τόκυο της Ιαπωνίας στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2023, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 644 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single Estate – Terroir).

Διαβάστε ακόμη

Το ραντεβού του δικαστή με τον διαπλεκόμενο, τα «μπρούτα» στα γκάλοπ, ο συντελεστής του Ψυχικού και τα νέα πασχαλινά κόκκινα δάνεια

Πλειστηριασμοί: «Πιάνουν θέση» οι μνηστήρες για το ακίνητο της Sotris στον Ελαιώνα (pics)

Δέκα έργα στον τουρισμό ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις