Μετά to deal ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, το νέο αφεντικό του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης -που αυτοαποκαλείται πλέον «Chief Twit»- ενδεχομένως να εφαρμόσει έναν νέο τρόπο για τη δημιουργία εσόδων χρεώνοντας τους χρήστες για την επαλήθευση των λογαριασμών τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του The Verge και του Business Insider, τα στελέχη του Twitter πέρασαν το Σαββατοκύριακο συζητώντας μια πιθανή αλλαγή στην πλατφόρμα, η οποία «θέλει» τους χρήστες να πληρώνουν για να εγγραφούν στο Twitter Blue αλλιώς θα χάνουν τη σήμανσή τους.

Η υπηρεσία Twitter Blue, με μηνιαία συνδρομή ύψους 4,99 $, κυκλοφόρησε πέρυσι ως premium υπηρεσία της πλατφόρμας, δίνοντας στους χρήστες πρόσβαση σε νέες δυνατότητες όπως προσαρμόσιμα εικονίδια εφαρμογών, δυνατότητα αναίρεσης ή προσθήκης σελιδοδείκτη tweets και μια «λειτουργία ανάγνωσης» για πιο εύκολη προβολή μεγάλων νημάτων αναρτήσεων. Μια συνδρομή σε επίπεδο επαλήθευσης μπορεί να φτάσει να κοστίζει έως και 19,99$ ανά μήνα, σύμφωνα το The Verge.

Προς το παρόν η υπηρεσία Twitter Blue διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Σε περίπτωση που το Twitter καθιερώσει την εν λόγω χρέωση, θα είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εφαρμογή κοινωνικών μέσων που θα προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, καθώς οι περισσότερες πλατφόρμες προσφέρουν τη ανάλογες δυνατότητες δωρεάν.

Σύμφωνα με το The Verge, ο Μασκ φέρεται να είπε στους υπαλλήλους που εργάζονται στο project ότι θα απολυθούν εάν το νέο χαρακτηριστικό δεν κυκλοφορήσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Οι υπάρχοντες επαληθευμένοι λογαριασμοί φέρεται να έχουν 90 ημέρες για να εγγραφούν στο Twitter Blue και θα χάσουν τη σήμανσή τους μετά από αυτό, εάν δεν το κάνουν.

Νωρίτερα, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι «η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αναφορές για μετάβαση σε μοντέλο επί πληρωμή.

Διαβάστε ακόμα:

Πληθωρισμός: Νέα δεδομένα και φόβοι για κύμα αυξήσεων στα τρόφιμα

Οι… πράσινες αβρότητες, η χρυσή Αττική Οδός (και με ίδια διόδια…) οι βασιλικές μπίζνες και ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο

Πλειστηριασμοί: Σπέντζος και Παπαγεωργίου στο στόχαστρο αυτή τη βδομάδα (pics)