Επιχειρήσεις

Τζέιμι Ντίμον: Πότε περιμένει τους υπαλλήλους του πίσω στην JPMorgan χωρίς μάσκες

  • newsroom


«Πολλοί άνθρωποι λένε, δεν πρόκειται να επιστρέψω στο γραφείο. Φοβάμαι για τον κορωνοϊό. Ρίξτε μια ματιά στο Instagram τους. Δεν κόλλησαν κορωνοϊό επειδή πήγαιναν στη δουλειά. Κόλλησαν επειδή δεν πρόσεχαν και αντ΄αυτού πήγαιναν σε κορωνοπάρτι» υποστηρίζει ο Ντίμον

Τους τελευταίους μήνες, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Wall Street δεν δίστασαν να εκφράσουν, επανειλημμένα μάλιστα, την αντίθεσή τους αναφορικά με την εξ αποστάσεως εργασία.

Ο Τζέιμι Ντίμον, για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, υπήρξε υπέρμαχος υποστηρικτής της επιστροφής στο γραφείο κατά το περασμένο έτος. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν, το Zoom εμποδίζει τη γρήγορη λήψη αποφάσεων εξαλείφοντας τον αυθορμητισμό. Το πιο σημαντικό, ωστόσο για τον Ceo της JPMorgan, είναι το γεγονός πως η τηλεργασία δεν διευκολύνει σε τίποτα τους νέους τραπεζίτες που ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη Wall Street.

Και άλλες εταιρείες όμως, όπως η Goldman Sachs επιθυμούν να φέρουν τους υπαλλήλους πίσω στο γραφείο. Ο Ceo της εταιρείας, Ντέιβιντ Σόλομον δήλωσε το Φεβρουάριο ότι η απομακρυσμένη εργασία είχε «τεράστιο αντίκτυπο» στον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας και χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση για τους νέους τραπεζίτες ως μία τακτική «πλήρους αποτυχίας». 

Σήμερα, οι κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο φαίνεται πως εντείνουν τα σχέδια τους για επιστροφή των εργαζομένων πίσω στα γραφεία. Ο Ντίμον, δηλώνει πως ότι οι υπάλληλοι της JPMorgan θα επιστρέψουν στο φυσικό εργασιακό τους εργασιακό περιβάλλον λίαν συντόμως και μάλιστα εντός των επόμενων εβδομάδων χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider, δεν αργεί η μέρα που οι εργαζόμενοι της JPMorgan θα πρέπει να εγκαταλείψουν την τηλεργασία και να επιστρέψουν πίσω στο γραφείο τους τουλάχιστον για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει μερικούς ασκούμενους στο γραφείο αυτό το καλοκαίρι.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζομένους θα έχουν επιστρέψει κανονικά στα γραφεία τους και δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Εξάλλου σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά ήταν τα επαγγέλματα στα οποία οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και μετά από την εμφάνιση της πανδημίας.

Μετά τη λήξη της πανδημίας, εκτιμά πως το 65% του εταιρικού εργατικού δυναμικού θα επιστρέψει στο γραφείο ενώ όσον αφορά στα υποκαταστήματα της εταιρείας, εκεί όλοι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν και πάλι κανονικά στα πόστα τους. Περίπου το 30% των υπαλλήλων θα εργάζεται στο εξής βάσει ενός υβριδικού μοντέλου το οποίο θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ταξίδια καθώς και περιστασιακή εργασία από το σπίτι.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός;

Σύμφωνα με τον Ντίμον, προς το παρόν η εταιρεία δεν μπορεί να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους εργαζομένους της κάτι που ωστόσο, μπορεί να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες. Και ενώ δεν θέλει να αναγκάσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο γραφείο, η τράπεζα «ωθεί» τους υπαλλήλους της να αρχίσουν να σχεδιάζουν το αναπόφευκτο, είπε.

«Πολλοί άνθρωποι λένε δεν πρόκειται να επιστρέψω στη δουλειά. Φοβάμαι για τον κορωνοϊό. Ρίξτε μια ματιά στο Instagram τους» αναφέρει ο Ντίμον. «Δεν κόλλησαν κορωνοϊό επειδή πήγαιναν στο γραφείο. Κόλλησαν επειδή πήγαιναν σε κορωνοπάρτι και κατά τα άλλα δεν πρόσεχαν καθόλου» υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμα 

Μια εξαγορά ρουμάνικης ασφαλιστικής με τις ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Ερντογάν: Κάνει πίσω στις επιταγές, επιμένει για το αλκοόλ – και τον αψηφούν 

Σε αυτά τα ελβετικά καντόνια ένας στους 8 κατοίκους είναι… εκατομμυριούχος