Επιχειρήσεις

Uber: Ξεκινά και ντελίβερι κάνναβης

  • newsroom


Η ζήτηση για προϊόντα κάνναβης αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι καθώς οι άνθρωποι έμειναν σπίτι τους λόγω των lockdown

Στην αγορά μαριχουάνας επιχειρεί να εισέλθει η Uber, καθώς οι χρήστες του Uber Eats στο Οντάριο του Καναδά θα μπορούν σύντομα να παραγγείλουν προϊόντα κάνναβης στην εφαρμογή.

Πιο αναλυτικά, οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν παραγγελία σε μια ειδική ενότητα της εφαρμογής από το κατάστημα λιανικής Tokyo Smoke και στη συνέχεια να την παραλάβουν από ένα κοντινό κατάστημα.

Σύμφωνα με το BBC, oι χρήστες του Uber Eats θα πρέπει να επαληθεύσουν την ηλικία τους στην εφαρμογή και στη συνέχεια θα μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους μέσα σε μία ώρα» είπε η εταιρεία.

Η εταιρεία αρνήθηκε να ενημερώσει για το αν θα επεκτείνει ή όχι τη διάθεση σε Καναδά και ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον καναδικό νόμο, αν και η χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη από το 2018, εξακολουθεί να είναι παράνομη η παράδοσή της.

Η Uber έχει στρέψει το βλέμμα της στην ακμάζουσα αγορά κάνναβης εδώ και αρκετό καιρό.

Τον Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράδοσης κάνναβης μόλις επιτραπεί από τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Οι παράνομοι παραγωγοί ελέγχουν μεγάλο μέρος των πωλήσεων

Παρά το γεγονός ότι η πώληση κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση έγινε νόμιμη στον Καναδά πριν από τρία χρόνια, οι παράνομοι παραγωγοί εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλο μερίδιο των πωλήσεων. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει.

Η Uber είπε ότι η συνεργασία της με την Tokyo Smoke θα βοηθήσει τους ενήλικες στη χώρα να αγοράσουν ασφαλή, νόμιμη κάνναβη, καταπολεμώντας τους παράνομους πωλητές.

Η αγορά κάνναβης του Καναδά προβλέπεται να συνεχίσει να επεκτείνεται τα επόμενα χρόνια με την εταιρεία έρευνας του κλάδου BDS Analytics να αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις ευκαιρίες ανά αγορά. Και καθώς οι τοπικοί νόμοι εξελίσσονται, θα διερευνήσουμε ευκαιρίες με εμπόρους που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Η ζήτηση για προϊόντα κάνναβης αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι καθώς οι άνθρωποι έμειναν σπίτι τους κατά τη διάρκεια των lockdown.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα Πειραιώς: Οι αγορές τιμολογούν την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα

Προειδοποίηση Μόμπιους για ντόμινο από τη νομισματική κρίση στην Τουρκία – Ποιες χώρες κινδυνεύουν

Aλλάζει η φορολοταρία: Kληρώσεις για €50.000 κάθε μήνα – Εως και €100.000 τα Χριστούγεννα