Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η λειτουργική, οργανωτική και εμπορική αναδιοργάνωση που υλοποιείται στη NOVA. Έχοντας πλέον περάσει στον έλεγχο της United Group, που ελέγχεται από την BC Partners (BCP), η NOVA δρομολογεί σειρά κινήσεων και επενδύσεων που έρχονται να προστεθούν σε όλες πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες με στόχο το μετασχηματισκό της εταιρείας και την επανατοποθέτηση της στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη του ομίλου αντιμετωπίζουν ως «Day 1» την έναρξη διάθεσης της streaming πλατφόρμας ΕΟΝ που θα αντικαταστήσει το γνωστό δορυφορικό πιάτο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν οι συνδρομητές της NOVA. Η διάθεση της ΟΤΤ πλατφόρμας που θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή για το συνδρομητικό κανάλι της Κάντζας που αξιοποιεί – στα βήματα της COSMOTE TV στην Ελλάδα και γενικότερα της πλειονότητας των συνδρομητικών παρόχων – την τεχνολογία του streaming.

Αυτό θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ΕΟΝ που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η United Group. Όπως εξηγούν στελέχη του ομίλου, η πλατφόρμα η είναι προϊόν τεχνολογίας της United και ο κώδικάς της αναπτύχθηκε «από το μηδέν», θα παρέχει στους χρήστες τη ζωντανή και κατ’ επιλογή θέαση προγραμμάτων, τη δυνατότητα catch-up (παρακολούθηση ενός προγράμματος μέχρι και 7 ημέρες μετά την προβολή του), ενώ θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις smart συσκευές κ.α.

Με τον Παναγιώτη Γεωργιόπουλο στη θέση του CEO επισήμως από τον περασμένο Μάρτιο, η NOVA (με νέα εταιρική ταυτότητα και λογότυπο) έχει ήδη προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές στο τηλεοπτικό της προϊόν, ενώ έχει εμπλουτίσει, μεταξύ άλλων, το αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών Novasports. Όπως γίνεται γνωστό, πρόθεση είναι να ενισχυθεί περαιτέρω και το σκέλος του περιεχομένου για παιδιά, πέραν των άλλων κινήσεων (με έμφαση και την παραγωγή αποκλειστικό περιεχομένου) που δρομολογούνται από το team της Κικής Σιλβεστριάδου, η οποία ανέλαβε τη θέση της CEO της Nova Media.

Σημειωτέον ότι πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε νέες προσθήκες και για τις θέσεις του Chief Commercial Officer (Αλέξανδρος Ντάβος), της Business Commercial Director (Μαρία Στεργίου), καθώς και στελέχη που τίθενται επικεφαλής των Διευθύνσεων Marketing (Γεώργιος Ζαρόγιαννης), Ανθρώπινου Δυναμικού (Σταυρούλα Κάβουρα) καθώς επίσης και της Νομικής Διεύθυνσης (Κατερίνα Μανιαδάκη).

Εγκρίσεις για Wind

Υπενθυμίζεται πως η United Group (UG) παραμονή 15Αύγουστου συμφώνησε για την εξαγορά της WIND Ελλάς, ένα deal που σε αποτίμηση αγγίζει τα επίπεδα του 1 δισ.ευρώ. Με την προσθήκη της NOVA που εξαγοράστηκε πέρυσι και υπό την ομπρέλα της United Group που ελέγχεται από την BCB, δημιουργείται ένας νέος τηλεπικοινωνιακός πόλος , με ισχυρή βάση τους 924 χιλιάδες πελάτες κινητής με συμβόλαιο και τους 630 χιλιάδες πελάτες σταθερής της WIND μαζί με τους 463 χιλιάδες πελάτες της τηλεοπτικής συνδρομητικής πλατφόρμας της NOVA και τους 550 συνδρομητές σταθερής της εταιρείας.

Στην United Group εκτιμούν πως περί τον Απρίλιο – Μάιο του 2022 θα έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Ακολούθως, θα μπορέσει και τυπικά να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της UG για τη δημιουργία του νέου ενιαίου σχήματος που με όπλο τις συνέργειες οι οποίες θα αναπτυχθούν, θα στοχεύσει σε σημαντική αύξηση της συνδρομητικής του βάσης, υλοποιώντας νέες επενδύσεις στην αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών.

Μεταξύ άλλων, λόγου χάρη, σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν οι δύο αλυσίδες. Στόχος είναι να αναπτυχθούν συνέργειες και να υπάρξουν cross selling πολιτικές για υπηρεσίες και προϊόντα, μεταξύ άλλων, καθώς και να αναβαθμιστούν τα καταστήματα NOVA, με δεδομένο ότι τα καταστήματα WIND βρίσκονται ως επί τω πλείστον σε πιο εμπορικά σημεία και προσφέρουν πληθώρα υπηρεσιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπό το νέο σχήμα NOVA-WIND θα επανεξεταστεί το μέλλον της Wind Vision, ενώ σε ότι αφορά στην πρόθεση της United Group να αποκτήσει παρουσία στην τηλεοπτική αγορά μέσω και ελεύθερης λήψης σταθμού (σ.σ. στρατηγική που έχει υιοθετήσει σε όλες τις χώρες που διαθέτει παρουσία) στο προσκήνιο παραμένει και η απόκτηση της 7ης άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Προϋπόθεση, ότι θα επιλυθεί το ζήτημα με το ισχύον νομικό πλαίσιο που απαγορεύει την απόκτηση καναλιού ελεύθερης μετάδοσης από εταιρεία ή μετόχους που ελέγχουν πάροχο υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η CEO της United Group, Βίκτορια Μπόκλαγκ, στη δημόσια τοποθέτηση που έκανε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρονική ταυτότητα Κτηρίων: Προς τρίμηνη παράταση οι μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού

Moody’s: Η Ελλάδα διαθέτει τη δυναμική να εμφανίσει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα

Evergrande: Η Κίνα προτρέπει κρατικές εταιρείες να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία του ομίλου