Η νέα υπηρεσία της Viva, στη Γαλλία επιτρέπει τις ανέπαφες πληρωμές Tap & Pay μέσω iPhone, έχοντας  στόχο να διευκολύνει τους εμπόρους κάνοντας τις συναλλαγές τους πιο εύκολες και πιο αποτελεσματικές.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Viva.com ανακοίνωσε την Παρασκευή 1/3/2024 ότι θα προσφέρει το κορυφαίο σύστημα πληρωμών και αναλήψεων με κάρτες και κινητά, το CB το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των iPhone, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν ανέπαφες πληρωμές από μια ομάδα σχεδόν 76 εκατομμυρίων κατόχων καρτών ή κινητών τηλεφώνων.

«Με την εφαρμογή Tap to Pay των iPhone η Viva, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την απεμπλοκή των επαγγελματιών από τα παλαιού τύπου τερματικά πληρωμών, προσφέροντας ευκολία, ευελιξία, εξορθολογισμό των πληρωμών και απλοποίηση των καθημερινών λειτουργιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έτσι, κάθε γαλλική επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι ή σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται, μπορεί πλέον να δέχεται κάρτες CB με Tap to Pay στο iPhone από καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής, μέχρι ξενοδοχεία, ταξί επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνουν επί τόπου ή εν κινήσει.

Πως λειτουργεί

Για να αρχίσει ένας επαγγελματίας να δέχεται κάρτες CB με Tap to Pay στο iPhone, πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή viva.com | Terminal app.

Ειδικότερα, ο πελάτης στο ταμείο απλώς θα πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο ή την κάρτα ανέπαφων πληρωμών στο iPhone του εμπόρου. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τις εύκολες και άμεσες ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς τη χρήση τερματικών πληρωμών (POS).

Η ανάρτηση του Χάρη Καρώνη στα social media:

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023 είχε γίνει γνωστό ότι η Viva Wallet έγινε ένας από τους πρώτους συνεργάτες της Apple για αξιοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στη Βρετανία. Με το Tap & Pay, οποιοσδήποτε μπορεί να δέχεται συναλλαγές, χρησιμοποιώντας μόνο το iPhone και την εφαρμογή Viva Wallet, χωρίς να απαιτείται κάποιο POS.

Διαβάστε ακόμα

UniCredit: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπεραποδίδει της ΕΕ – Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη χώρα (γραφήματα)

HDB: Με επιπλέον €40 εκατ. το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Ευρώπη: «Θερμός» χειμώνας και τον Μάρτιο (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ