Επιχειρήσεις

Volkswagen: Ποια εταιρεία εξαγόρασε έναντι 2,5 δισ. ευρώ

  • newsroom


Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αυξήσει κατά 0,01 ευρώ/μετοχή την αρχική προσφορά της

Την πλειοψηφία των μετοχών της Europcar εξαγόρασε η Volkswagen, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αυξήσει κατά 0,01 ευρώ/μετοχή την αρχική προσφορά της, η οποία αγγίζει πλέον τα 50 λεπτά/μετοχή εφόσον προσφερθεί το 90% του συνόλου των μετοχών.

Η αξία της Europcar αποτιμήθηκε τελικά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την VW, μεταξύ των αγοραστών της Europcar περιλαμβάνονται η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Attestor και ο ολλανδικός όμιλος Pon Holdings, o οποίος είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen για τις Κάτω Χώρες.

Στη VW θα ανήκει το 66% των μετοχών.

Η κορυφαία εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Ευρώπη επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και τη διακοπή των ταξιδιών, με μείωση του τζίρου της κατά 45% το 2020. Στο παρελθόν ανήκε στην Volkswagen, η οποία την πούλησε το 2006 έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκμεταλλευόμενη αυτή την κατάσταση, εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας προκειμένου να ενισχύσει την τάση των καταναλωτών να ενοικιάζουν οχήματα αντί να αγοράζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto