Το 2022 χαρακτηρίζεται χρονιά-ρεκόρ για την MYTILINEOS, σύμφωνα με την Wood που αυξάνει σημαντικά, κατά 21%, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 21 ευρώ από 17,3 ευρώ.

Σε έκθεσή της αυξάνει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία, προβλέποντας άνοδο άνω του 20% και σημειώνει ότι οι βελτιωμένες αποδόσεις βασίζονται στις μεγάλες «πράσινες» επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί. Η Wood, στηριζόμενη στην επερχόμενη μεγάλη αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών από το 2022, προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την πρόταση για αγορά (buy) της μετοχής με το upside πλέον να τοποθετείται στο 48%.

Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο, βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργία (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την «πράσινη» ενέργεια, αναφέρεται στην έκθεση.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.

Η Wood τονίζει ότι οι εκτιμήσεις της για το 2021 παραμένουν αμετάβλητες, όμως το EBITDA του 2022 προβλέπεται να ανέλθει στα 520 εκατομμύρια ευρώ (ετήσια αύξηση 43%), ποσό που είναι κατώτερο των προσδοκιών της εταιρείας για διπλασιασμό των καθαρών κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020.

Η MYTILINEOS παρουσιάζει ισχυρές ροές λειτουργικής ρευστότητας που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες επενδύσεις, καταλήγει η έκθεση, ενώ επισημαίνει ότι οι βασικοί κίνδυνοι για την εταιρεία παραμένουν η μεταβλητότητα των τιμών αλουμινίου, ένα ισχυρότερο ευρώ, οι πολιτικοί κίνδυνοι, η μεταβλητότητα στο CO2 ή οι τιμές φυσικού αερίου και η ένταση του ανταγωνισμού.

Διαβάστε ακόμα

Eurobank: Απέκτησε ποσοστό 9,9% στην Ελληνική Τράπεζα

Απάντηση Μητσοτάκη στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος

ΤΑΙΠΕΔ: Ανάδειξη πλειοδοτών για τέσσερα ακίνητα των ηλεκτρονικών διαγωνισμών e-Auction IX