Επιχειρήσεις

Ξεναγηθείτε στα πρωτοποριακά γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (pics)

  • newsroom


Οι νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη μέσα από 13 φωτογραφίες

«Επένδυση-σταθμό» για τη χώρα συνολικά χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της φαρμακευτικής εταιρείας, που εγκαινιάστηκαν σήμερα, «η πόλη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών».

Στην πλήρη της εξέλιξη η επένδυση αναμένεται ότι αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις εγκαταστάσεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «ενθουσιάστηκα από τους χώρους που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ, πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο» για να συμπληρώσει: «Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας. Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία. Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο».

Για επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας έκανε λόγο και ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά. «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500 και τι 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην Ελλάδα για να εργαστούν εδώ», είπε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη θα αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,4%. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Alitalia: Σταματά τις πωλήσεις εισιτηρίων – Τι δικαιούνται οι ταξιδιώτες που έχουν εισιτήριο

Κτηματολόγιο: Η απόφαση για τον διαγωνισμό ψηφιοποίησης των αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων

Ποιος θέλει να… «σκοτώσει» τα Χριστούγεννα; Ποια προϊόντα δεν θα βρείτε στα ράφια