Καλύτερα του αναμενόμενου αποδείχθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιταλίας στο α’ τρίμηνο, χάρη στις βελτιωμένες δαπάνες των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6% στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2022. Η αρχική εκτίμηση προέβλεπε ανάπτυξη 0,5%.

Τα εν λόγω στοιχεία, αν μη τι άλλο, προκαλούν ικανοποίηση στην πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ότι η χώρα βαδίζει σε έναν υπεύθυνο δημοσιονομικό δρόμο.

Η ανάπτυξη της γειτονικής χώρας έρχεται σ’ αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία, η οποία στο α’ τρίμηνο του 2023 διολίσθησε στην ύφεση για πρώτη φορά από την πανδημική περίοδο.

Μετά τη δημοσίευση των σημερινών στοιχείων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί κατά οκτώ μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,095%, με τα spreads (απόκλιση σε σχέση με τη γερμανική απόδοση) να περιορίζονται στις 180 μονάδες βάσης.

Διαβάστε ακόμα

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους φόρους (μη, τζιζ), οι… προλήψεις του Μητσοτάκη, ο Γρύλλος παίρνει πλοία της Attica Group και η μάχη της ακτοπλοΐας

Νέες εξαγορές χωρίς βιασύνη για την Ideal Holdings – «Άνοιγμα» σε Μ.Ανατολή, θυγατρική σε Μπαχρέιν (pics)

Πώς αξιολογεί η Moody’s τις τέσσερις τράπεζες μετά τις εκλογές (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ