Ευρώπη

Άνοιξε το αεροδρόμιο του Gatwick αλλά με περιορισμένο αριθμό πτήσεων

  • newsroom


Oι πτήσεις που φτάνουν ή αναχωρούν είναι περιορισμένες και ακολουθείται σειρά προτεραιότητας - Τουλάχιστον 120.000 επιβάτες έχουν επηρεαστεί από την ακύρωση 800 πτήσεων - Συνεχίζεται το κυνήγι του drone

Μετά από δύο τουλάχιστον 24ωρα ταλαιπωρίας για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, με ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων, άνοιξε επιτέλους το αεροδρόμιο του Gatwick, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αερολιμένα έχουν ανοίξει, ωστόσο οι πτήσεις που φτάνουν ή αναχωρούν είναι περιορισμένες και ακολουθείται σειρά προτεραιότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά για μία δοκιμαστική κατάσταση λειτουργίας, που ίσως οδηγήσει σε νέο κλείσιμο.

Συνεχίζεται το κυνήγι του χειριστή του drone

Στο μεταξύ, το κυνήγι του drone που έχει προκαλέσει black out δεν έχει ακόμα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση περισσότεροι από 120.000 ταξιδιώτες έχουν επηρεαστεί από τις περίπου 800 πτήσεις που έχουν ακυρωθεί.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε άρση των περιορισμών των νυχτερινών πτήσεων σε άλλα βρετανικά αεροδρόμια «ώστε να μπορούν να φτάσουν και να φύγουν από τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα αεροπλάνα».

Το drone που έχει προκαλέσει το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τουλάχιστον 50 φορές το τελευταίο 24ωρο παρά το γεγονός ότι για την «εξουδετέρωσή» του έχει επιστρατευτεί ακόμα και ο στρατός.

Τη μέγιστη των ποινών ζήτησε για τον άγνωστο ή τους άγνωστους που έχουν προκαλέσει το χάος ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας με πολιτικούς να ζητούν αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Δείτε το βίντεο με το μικροσκοπικό drone που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία:

 

Η αστυνομία, πάντως, υποστηρίζει ότι οι πτήσεις αυτές του drone δεν σχετίζονται με τρομοκρατία ενώ μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται και το σενάριο πίσω από την αναταραχή να βρίσκονται οικολογικές οργανώσεις.

Ανηλεές είναι το σφυροκόπημα από το βρετανικό Tύπο με τις περισσότερες εφημερίδες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε ένα drone να κλείνει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας.

 

 

 

Περισσότερα στο protothema.gr