Ευρώπη

Μπόρις Τζόνσον: Έρευνα για τις πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική

  • newsroom


Το τελευταίο διάστημα, ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται αναμεμιγμένος σε διάφορες υποθέσεις που εκθέτουν τις πολύ στενές σχέσεις ανάμεσα στην εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα

Τη διεξαγωγή έρευνας για τις πολυτελείς διακοπές στην Καραϊβική του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2019, ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για την εποπτεία της τήρησης των κανόνων του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, πέρασαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στο ιδιωτικό νησί Μυστίκ του αρχιπελάγους των Γρεναδίνων.

Στην δήλωση του Πόθεν Εσχες που είχε καταθέσει ο Μπόρις Τζόνσον ως βουλευτής αναφερόταν ότι οι διακοπές αυτές, κόστους 15.000 λιρών, του προσφέρθηκαν από τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Ρος, χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος.

Όμως, ο επιχειρηματίας αρχικά αρνήθηκε ότι κατέβαλε αυτό το ποσόν, προτού ανασκευάσει τις δηλώσεις του μέσω εκπροσώπου του, λέγοντας ότι επρόκειτο για προσφορά σε είδος.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει βεβαιώσει ότι όλα έχουν δηλωθεί με τον προσήκοντα τρόπο.

Η αποκάλυψη γίνεται την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε διάφορες υποθέσεις που εκθέτουν τις πολύ στενές σχέσεις ανάμεσα στην εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως η υπόθεση της ανακαίνισης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος, που αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας.

Παρά τα σκάνδαλα, το Συντηρητικό Κόμμα βγήκε ενισχυμένο από τις τοπικές εκλογές της 6ης Μαΐου στην Αγγλία, έχοντας αποσπάσει από το Εργατικό Κόμμα το ιστορικό προπύργιό τους στο Χάρτλπουλ στη βορειοανατολική Αγγλία.

Διαβάστε ακόμη

Tο σπίτι της Λαμπέτη στο Κολωνάκι γίνεται boutique ξενοδοχείο ‘’Villa Lambeti’’ το 2022 (pics)

Αισιοδοξία για το yachting: Σκάφη κάθε μεγέθους πωλούνται εν ριπή οφθαλμού

BioNTech: Στα $15 δισ. αυξάνει την εκτίμηση των πωλήσεων από τα εμβόλια