Ευρώπη

Brexit: Η Βρετανία έμεινε χωρίς οδηγούς, κρεοπώλες και πορτιέρηδες (vid)

  • newsroom


Οι κλυδωνισμοί στην παγκόσμια οικονομία, ως αποτέλεσμα των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με το Brexit, έχουν προκαλέσει σημαντικές ελλείψεις

Η λέξη «ελλείψεις» ακούγεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ακόμη ένας κλάδος εκφράζει παράπονα για ελλείψεις σε αγαθά ή προσωπικό.

Και δεν είναι μόνο οι κλυδωνισμοί στην παγκόσμια οικονομία, ως αποτέλεσμα των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω πανδημίας.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει παράλληλα και τις επιπτώσεις του Brexit. Μερικοί ενδεικτικοί τομείς:

Οδηγοί φορτηγών

Στη Βρετανία γίνεται λόγος για έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών. Ως αποτέλεσμα χωλαίνει ο ανεφοδιασμός πρατηρίων καυσίμων και σουπερμάρκετ.

Πολλοί οδηγοί από χώρες – μέλη της ΕΕ επέστρεψαν στις πατρίδες τους κατά τη διάρκεια των λοκντάουν και τώρα λόγω Brexit αντιμετωπίζουν πολλές, γραφειοκρατικές κυρίως, δυσκολίες να επιστρέψουν για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Φρούτα και λαχανικά δεν μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και επειδή πολλά από αυτά προέρχονται από την ηπειρωτική Ευρώπη, προκαλούνται συχνά ελλείψεις στα σουπερμάρκετ.

Για τον λόγο αυτόν, ορισμένες μεγάλες αλυσίδες για να αποφύγουν τα εντελώς άδεια ράφια τοποθετούν πάνω τους χαρτοκιβώτια με φωτογραφίες προϊόντων, στα οποία υπάρχει έλλειψη.

Διαβάστε τη συνέχεια στη DW