Ευρώπη

Brexit: Λονδίνο και Βρυξέλλες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την επίλυση του προβλήματος με τα σύνορα της Β. Ιρλανδίας (vid)

  • newsroom


Ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος συναντήθηκαν χθες

Η Βρετανία και η ΕΕ επανέλαβαν χθες, Πέμπτη, τη δέσμευσή τους για την επίλυση των εμπορικών διαφωνιών για την περίοδο μετά το Brexit και αναφορικά με το σύνορο στη Βόρεια Ιρλανδία, στον απόηχο μιας διένεξης για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες, Πέμπτη, ανέφεραν ότι «είχαν μία ευγενική και εποικοδομητική συζήτηση».

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση των λύσεων που συμφωνήθηκαν το Δεκέμβριο υπό το λεγόμενο «Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας», χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Η σχέση του Τραμπ με τον Ριμπολόβλεφ και η έπαυλη των $140 εκατ. στο Παλμ Μπιτς

Η προφητεία Προκόπη για το νέο κόμμα, «στάση Στάσσης» με τα σενάρια για τη ΔΕΗ και οι Μπακοκαϋμενάκηδες σε νέες περιπέτειες

Απόρρητο Απόρρητο