Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως πρόσθεσε η ίδια, αυτό σημαίνει ότι οι 27 χώρες-μέλη θα έχουν 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Την ίδια στιγμή, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία εκπέμπει θετικά μηνύματα, καθώς αναμένει μεγαλύτερη παραγωγή δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό, οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στη Γερμανία.

«Βλέπουμε τους πρώτους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στη Γερμανία έξι μέρες μετά την έγκριση (σ.σ. του εμβολίου των Pfizer/ΒionTech) και θα έχουμε σημαντικά περισσότερους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, διότι παραδίδονται όλο και περισσότερες από τις ποσότητες που παραγγέλθηκαν από το κράτος. Και αυτό γίνεται διότι τα έχουν προπαραγάγει», δήλωσε στη Rheinische Post ο Χανς Στόιτελ, πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών Κατασκευαστών Φαρμάκων (VFA).

«Επίσης, κάθε επιπλέον παρασκευαστής που θα λαμβάνει έγκριση θα μπει γρήγορα στην αγορά με προπαρασκευασμένες παρτίδες», προέβλεψε ο Στόιτελ, τονίζοντας ακόμη ότι «οι δυνατότητες παραγωγής του εμβολίου για τον κορωνοϊό αυξάνονταν παντού στη Γερμανία -για παράδειγμα στο Μάιντς, το Μάρμπουργκ, το Ντεσάου και το Τίμπινγκεν».

Διαβάστε ακόμη

Κλουκίνας – Λάππας: Σύναψη ομολογιακού δανείου έως €11,06 εκατ.

VW: Κλείνει οριστικά τη θυγατρική της στην Τουρκία

e-ΕΦΚΑ: Πότε πιστώνονται οι επιστροφές εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες