Ευρώπη

Εντουάρ Φιλίπ: Από δήμαρχος, πρωθυπουργός και από πρωθυπουργός… δήμαρχος

  • newsroom


To δημοτικό συμβούλιο της Χάβρης επικύρωσε σήμερα τον διορισμό του Φιλίπ ο οποίος είχε επικρατήσει στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου της Χάβρης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή της παραίτηση του Φιλίπ την Παρασκευή και τον αντικατέστησε με τον Ζαν Καστέξ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Φιλίπ επικράτησε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Χάβρη που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου και νωρίτερα σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης επικύρωσε τον διορισμό του. Προτού γίνει πρωθυπουργός, από το 2010 έως το 2017,  είχε διατελέσει και πάλι δήμαρχος στη Χάβρη.  

Σημειώνεται ότι σε βάρος του Φιλίπ και των δύο πρώην υπουργών Υγείας αναμένεται να ξεκινήσει προκαταρκτική από τις γαλλικές αρχές με αντικείμενο τη διαχείριση εκ μέρους τους της κρίσης της Covid-19.

Η έρευνα θα διεξαχθεί μετά την υποβολή μηνύσεων που κατατέθηκαν λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε η καραντίνα, στα μέσα Μαρτίου από πολίτες, γιατρούς και διάφορε ενώσεις.