Ευρώπη

Φον ντερ Λάιεν: Διαθέσιμα από σήμερα για την Ελλάδα €2 δισ. από τον μηχανισμό SURE

  • newsroom


Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού

Από σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ του προγράμματος SURE το οποίο θα βοηθήσει επιχειρήσεις, αλλά και εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία, αποκάλυψε 2 δισ. ευρώ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά» δήλωσε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφορικά με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU η κ. φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισ. ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Έχουμε λοιπόν μία ευρεία λίστα εμβολίων, πολλούς διαφορετικούς υποψηφίους και είμαι πεπεισμένη ότι ορισμένα από αυτά θα είναι αποτελεσματικά εμβόλια. Περνάμε δύσκολα τώρα, πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:

-ΣτΚ προς τράπεζες: «Μειώστε τις προμήθειες»

-Περιφέρεια Αττικής: Μέχρι τις 9/12 οι αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

-Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν αύριο και από ποια ώρα