Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής, όπως και 5.000 στρατιωτικοί και 6.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Παρίσι, θα κινητοποιηθούν μεθαύριο (31.12.2023), για να εγγυηθούν την ασφάλεια για την Πρωτοχρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, εξήγησε ότι «σε ένα πλαίσιο πολύ αυξημένης τρομοκρατικής απειλής λόγω της σύρραξης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη», 73 κινητές μονάδες των δυνάμεων επιβολής του νόμου θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό, όπως και ελικόπτερα.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου προβλέπονται μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε σύγκριση με πέρυσι ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύονται σε ορισμένα σημεία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Παρίσι θα ξεκινήσουν στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 00:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδας), είπε ο αστυνομικός διευθυντής Λοράν Νουνιέζ.

Διευκρίνισε δε ότι προκειμένου να εισέλθουν στην περίμετρο των εκδηλώσεων, οι θεατές θα υποβάλλονται σε έλεγχο, ενώ πρόσθεσε πως «σε αυτήν την περίμετρο, οι πωλήσεις αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα (για παράδειγμα μαχαίρια) θα απαγορευτούν».

Οι Αρχές αναμένουν ότι θα προσέλθουν από 700.000 έως 1 εκατ. άνθρωποι στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και περισσότεροι από 1,5 εκατ. θεατές συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Τεράστιες οθόνες θα εγκατασταθούν από την Πλατεία Κονκόρντ έως το Σανζ Ελιζέ.

Επιπλέον, θα αναπτυχθούν ντρόουν. Σε ένα πλαίσιο σημαντικού τρομοκρατικού κινδύνου, ο Νταρμανέν υπενθύμισε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πλήρως κινητοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Το deal που «γέννησε» τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στις κατεψυγμένες ζύμες (pics)

Κλιματική κρίση: Το χιόνι μειώνεται και η αγωνία μεγαλώνει για τα χιονοδρομικά κέντρα

Γερμανία: Ραγδαία αύξηση στις αντισημιτικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ