Ευρώπη

Γερμανία: Η διαχείριση της κρίσης «ρίχνει» το κόμμα της Μέρκελ

  • newsroom


Οι γερμανοί συντηρητικοί είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, όταν η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19

Ποσοστό μικρότερο απ’ αυτό που είχαν συγκεντρώσει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (32,9%) συγκεντρώνει το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα εξαιτίας της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα οι συντηρητικοί της Άγγελα Μέρκελ «πέφτουν» στο 32% στην πρόθεση ψήφου έναντι ποσοστού 32,9% που είχαν αποσπάσει στις εκλογές.

Πρόκειται για μια πτώση κατά δύο μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα και επίσης για το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει εδώ κι έναν χρόνο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και η σύμμαχός της Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα Bild.

Οι γερμανοί συντηρητικοί είχαν φθάσει σχεδόν στο 40% των προθέσεων ψήφου την άνοιξη του 2020, σε μια στιγμή που η Γερμανία θεωρούνταν ο καλός μαθητής της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Αυτοί που επωφελούνται είναι οι επικριτές των περιορισμών που εξακολουθούν να επιβάλλονται στον πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας: η άκρα δεξιά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), που φθάνει το 10%, και το Ελεύθερο Δημοκρτικό Κόμμα (FDP), που βρίσκεται στο 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Είναι ένα κακό νέο για την καγκελάριο σε απόσταση μιας εβδομάδας από δύο περιφερειακές εκλογές που θα αποτελέσουν τεστ στη Γερμανία, στη Βάδη – Βυρτεμβέργη και στη Ρηνανία-Παλατινάτο, αλλά κυρίως ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνησή της δέχεται σήμερα πυρά εξαιτίας της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού, αποτυχιών στη διανομή τεστ για Covid στον πληθυσμό και της κούρασης της κοινής γνώμης εξαιτίας των περιορισμών.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Το λάθος που αποκλείει τους δικαιούχους (vid)

 

Εξαφανίζεται η… άμμος – «Καμπανάκι» επιστημόνων για περιβαλλοντική βόμβα

Απόρρητο Απόρρητο