Ευρώπη

Γερμανία: Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ απαιτούν την επιστροφή τους στη δουλειά

  • newsroom


Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ χαρακτηρίζουν άδικη την αντιμετώπισή τους και ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά, ειδικά καθώς άλλες επιχειρήσεις όπου απαιτείται στενή επαφή, όπως τα κομμωτήρια και οι αίθουσες τατουάζ, έχουν ανοίξει ξανά

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ στη Γερμανία απαιτούν την επιστροφή τους στη δουλειά, ενώ οι οίκοι ανοχής της χώρας παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου 400 ιερόδουλες και εργαζόμενοι σε οίκους ανοχής από όλη τη Γερμανία πραγματοποίησαν διαδήλωση στην περιοχή των κόκκινων φαναριών στο Αμβούργο το Σάββατο, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία, αλλά οι οίκοι ανοχής της χώρας παραμένουν κλειστοί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες λόγω της επιδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία του σεξ χαρακτηρίζουν άδικη την αντιμετώπισή τους και ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά, ειδικά καθώς άλλες επιχειρήσεις όπου απαιτείται στενή επαφή, όπως τα κομμωτήρια και οι αίθουσες τατουάζ, έχουν ανοίξει ξανά.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την Ένωση Εργαζομένων στη βιομηχανία του Σεξ με την ομάδα να προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των αδειοδοτημένων πορνείων εξώθησε ιερόδουλες στο δρόμο, γεγονός που τις εκθέτει σε διπλό κίνδυνο (υγειονομικό και προσωπικής ασφάλειας).

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Herbertstrasse, στην περιοχή του St. Pauli στο Αμβούργο που είναι ο δρόμος των «κόκκινων φαναριών» της πόλης όπου οι εργαζόμενοι του σεξ βρίσκονται σε παράθυρα, παρόμοια με αυτά των κόκκινων φαναριών στο Άμστερνταμ, ενώ η Ενωση ανάρτησε ανακοίνωση στο διαδίκτυο.

«Οι ιερόδουλες ζητούν από τους πολιτικούς να ανοίξουν τα πορνεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης, προσθέτοντας την ανησυχία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους με τη συνεχιζόμενη απαγόρευση της εργασίας τους.

Όπως μεταδίδει το CNBCμ στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργαζόμεοι στα πορνεία «Πληρούν όλες τις κυβερνητικές απαιτήσεις, πληρώνουν τους φόρους και κουράστηκαν από το γεγονός ότι η πολιτική δεν αναλαμβάνει δράση».

Η ομάδα υποστηρίζει ότι η πορνεία δεν ενέχει υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης του ιού από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, όπως το μασάζ, ο χορός και τα αθλήματα και ότι η υγιεινή «ήταν πάντα μέρος των δραστηριοτήτων τους για τις ιερόδουλες». Η ομάδα πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν πιο αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως χωρίσματα στα παράθυρα, εξαερισμό και καταγραφή δεδομένων επικοινωνίας με τους πελάτες.

Η Ένωση αμφισβητεί επιπλέον την αναλογικότητα του μέτρου να διατηρούνται τα πορνεία της Γερμανίας κλειστά, δεδομένου του μειούμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού της χώρας και επικαλείται το παράδειγμα του Βελγίου,  της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας που επέτρεψαν την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής από τις αρχές Ιουνίου.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 400.000 εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ στη Γερμανία, αν και δεν καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία.

 

Απόρρητο Απόρρητο