Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων σημειώνονται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο στον σιδηρόδρομο που συνδέει το Αμβούργο με το Βερολίνο, λόγω εκτεταμένων ζημιών από εμπρηστική επίθεση. Η Αστυνομία κάνει λόγο για σαμποτάζ με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), επηρεάζονται περίπου τα δύο τρίτα των δρομολογίων των υπερταχειών (ICE) μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου, με καθυστερήσεις 30-60′, καθώς τα τρένα εκτρέπονται σε εναλλακτικές γραμμές, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώνονται.

Οι ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε φρεάτια καλωδίων, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Αμβούργου να αναφέρει ότι την περασμένη νύχτα σημειώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία, καταστρέφοντας καλώδια της DB.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της DB από την πλευρά του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έκανε λόγο για εμπρησμό με πολιτικό κίνητρο και στόχο κυρίως τις εμπορευματικές μεταφορές. Την έρευνα έχει αναλάβει η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα «Indymedia» δημοσιεύεται επιστολή, στην οποία αναφέρεται: «Το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου σαμποτάραμε αρτηρίες της καπιταλιστικής υποδομής στο Αμβούργο. Μερικά λίτρα βενζίνης στους άξονες των καλωδίων στις ράγες θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμες αστοχίες ή περιορισμούς στη μεταφορά πρώτων υλών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νέο-αποικιακής εκμετάλλευσης και της εξόρυξης που καταστρέφει τη γη».

Η επιστολή αποτελεί ήδη τμήμα των ερευνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Τέτοιες επιθέσεις είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι είμαστε τυχεροί που δεν υπήρξε τραυματισμός.

Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δυσκόλευαν τους ανθρώπους να ταξιδεύσουν, αλλά δυσκόλευσαν και την ασφαλή προμήθεια ορισμένων βασικών αγαθών. Η κοινωνική συναίνεση πρέπει να είναι ότι θέτουμε εκτός νόμου κάθε βία και εξτρεμισμό», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ.

Διαβάστε ακόμη

Στη δίνη της δολοφονίας στο Blue Horizon η Attica Group

Γερμανικός Τύπος: Οι πλημμύρες του αιώνα πλήττουν την κεντρική Ελλάδα

HSBC: Σταματά τις πληρωμές εταιρικών πελατών από και προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ