Άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στο Βερολίνο, έπειτα από πρόσκληση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, και του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τo ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέα Ζάσε, ανέφερε ότι το ανεπίσημο πλαίσιο της συνάντησης έχει ως στόχο να διαφοροποιηθεί συνειδητά από το έως τώρα επίσημο πλαίσιο.

Όπως επισήμανε η ίδια, μεταξύ άλλων έχουν προβλεφθεί πολύ μικρότερα, εμπιστευτικού χαρακτήρα σχήματα για απευθείας συνομιλίες.

«Το ανεπίσημο πλαίσιο εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τον στόχο της ενίσχυσης της πολιτικής διάστασης και των πολιτικών διαβουλεύσεων του ΝΑΤΟ», τόνισε η κυρία Ζάσε.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το Σάββατο, στο οποίο έχουν προσκληθεί επιπλέον οι υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας και της Σουηδίας, και θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Προηγουμένως, από αύριο έως και το Σάββατο, η Αναλένα Μπέρμποκ θα προεδρεύσει του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών των χωρών της G7, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βάισενχαους του Σλέσβιγκ – Χόλσταϊν, στα παράλια της Βαλτικής Θάλασσας. Κεντρικό θέμα των συνομιλιών θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και σε αυτό το πλαίσιο έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Γιατί θα μειωθεί το χρέος και γιατί είναι αισιόδοξη για Ελλάδα

Gazprom: Mειωμένες οι ροές αερίου μέσω Ουκρανίας – Πάνω από τα €101 η τιμή του φυσικού αερίου

Γεράρδος: Εκτός Αττικής τα δύο νέα καταστήματα της Πλαίσιο