Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δημοσίευσε σήμερα την προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024. Η θητεία του σημερινού Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, Αντρέα Ενρία, λήγει στο τέλος του 2023.

Ο νυν πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2023, όταν ολοκληρωθεί η θητεία του.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών στην Ευρωζώνη θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τον Ιούνιο. Ο διάδοχος του Ενρία θα επιλεγεί από το Δ.Σ. της ευρωτράπεζας το φθινόπωρο για μια θητεία πέντε ετών.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, μεγάλο φαβορί θεωρείται η αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), Κλαούντια Μπουχ.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι η Ισπανίδα Μαργκαρίτα Ντελγκάδο και η Ιρλανδή Σάρον Ντόνερι.

Ο διάδοχος του Ενρία θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτού ξεκινήσει τη θητεία του, την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Διαβάστε ακόμη

Kαταδικάστηκε για διαφθορά ο Σαρκοζί – Στο σπίτι του με βραχιολάκι για ένα χρόνο

Αναχωρεί το τελευταίο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά εν αναμονή της απόφασης της Μόσχας

Γαλλία: Στο 7,1% η ανεργία κατά το α’ τρίμηνο – Στα χαμηλότερα επίπεδα από την προεδρία Μιτεράν

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ