Οι Βρετανοί πυροσβέστες ανέβαλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις προκειμένου να ψηφίσουν επί της βελτιωμένης μισθολογικής πρότασης που τους έγινε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ένωσή τους, η Fire Brigades Union, μια εξέλιξη που δίνει μια ανάσα στην κυβέρνηση ύστερα από το κύμα απεργιών σε διάφορους κλάδους που προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα.

Η FBU δήλωσε ότι η νέα μισθολογική πρόταση για τους πυροσβέστες περιλαμβάνει αύξηση 7% αναδρομικά από πέρυσι τον Ιούλιο και επιπλέον αύξηση 5% από την 1η Ιουλίου φέτος. Η Ένωση θα θέσει την νέα προσφορά σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της.

Από το περασμένο καλοκαίρι έχουν ξεσπάσει μισθολογικές διαμάχες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους στη Βρετανία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να κατέβουν σε απεργία μετά το άλμα του πληθωρισμού σε επίπεδα άνω του 10%, τα υψηλότερα εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Το υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας επλήγη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη χειρότερη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία του. Μια εβδομάδα νωρίτερα, σε απεργία είχαν κατέβει εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους.

Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει αυξήσεις μισθών που να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και ότι, αντίθετα, θα τροφοδοτήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των τιμών.

Η FBU ανέφερε ότι αν και η νέα προσφορά θα αυξήσει τους μισθούς, σε πραγματικούς όρους αντιστοιχεί σε μείωση των εισοδημάτων.

«Οι πυροσβέστες της πρώτης γραμμής και το προσωπικό στο κέντρο ελέγχου θα αποφασίσουν εάν αυτή η μισθολογική προσφορά θεωρείται πραγματική βελτίωση», ανέφερε η FBU. Σύμφωνα με την ένωση, εάν τα μέλη της απορρίψουν την νέα προσφορά, θα πραγματοποιηθούν απεργίες.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan): Πιθανόν η Fed να αυξήσει πάνω από 5% τα επιτόκια

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί μεταρρυθμίσεις για το lobbying στον απόηχο του Qatargate

Πειραιώς: Στο €0,1668 ανά μετοχή η τιμή της Δημόσιας Πρότασης για τη MIG