Ευρώπη

Ισπανία: Πτώση κατά 76% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο

  • newsroom


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δεν είναι ακόμα ορατή η ανάκαμψη του κρίσιμου κλάδου του τουρισμού από το πλήγμα του κορωνοϊού

Μείωση κατά 76% σημείωσε ο τουρισμός από το εξωτερικό στην Ισπανία τον Μάρτιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν στα μέσα του συγκεκριμένου μήνα επιβλήθηκε lockdown.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σήμερα (6/5/2021) στη δημοσιότητα, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι ακόμα ορατή η ανάκαμψη του κρίσιμου κλάδου από το πλήγμα του κορωνοϊού.

Η Ισπανία, η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό επισκεπτών πριν από την πανδημία, υποδέχθηκε 490.088 ξένους τουρίστες τον Μάρτιο, συγκριτικά με πάνω από 2 εκατ. τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Συγκριτικά με τον προ της πανδημίας Μάρτιο, του 2019, ο αριθμός έχει μειωθεί πάνω από 90%, αλλά ήταν υψηλότερος από τους 284.000 τουρίστες που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Εξαιτίας των αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών με τη Βρετανία, οι Γάλλοι τουρίστες -και όχι οι Βρετανοί- είναι πλέον η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων επισκεπτών στην Ισπανία συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Πάνω από 109.000 Γάλλοι επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Μάρτιο, ενώ μόλις 18.000 Βρετανοί πήγαν στη χώρα.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία το 2020 μειώθηκε πάνω από 80%, σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν παγκοσμίως για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη

Εφοριακοί με μαγιό παριστάνοντας τους τουρίστες ετοιμάζουν απόβαση στα ελληνικά νησιά

Οι ξένοι θέλουν, εν μέσω πανδημίας, κατοικία στην Ελλάδα: Oι εθνικότητες και οι περιοχές με μεγάλη ζήτηση

Γιάννα Τζίκα (ΚΟΝΒΑ): Η ΤΡΑΤΑ της νέας εποχής

 

Απόρρητο Απόρρητο