«Ο λαϊκισμός καταλήγει πάντα στην καταστροφή», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες μετά τη νίκη του μετα- φασιστικού κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές. «Είναι μια περίοδος αβεβαιότητας και τις περιόδους αβεβαιότητας, ο λαϊκισμός κερδίζει πάντα έδαφος και καταλήγει πάντα με τον ίδιο τρόπο: με την καταστροφή», διότι «η απάντηση του είναι πάντα η ίδια: κλεινόμαστε στον εαυτό μας και επιστρέφουμε στο παρελθόν», εκτίμησε ο Αλμπάρες όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία.

«Δίνουν πάντα βραχυπρόθεσμα εύκολες απαντήσεις σε πολύ περίπλοκα προβλήματα», πρόσθεσε ο ίδιος. Για τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών η νίκη της Μελόνι έρχεται σε μία περίοδο που «συγκρούονται δύο μοντέλα» στην Ευρώπη, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Ένα μοντέλο στο οποίο στοιχηματίζει η ισπανική κυβέρνηση και πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη, το οποίο είναι αυτό της ευρωπαϊκής οικοδόμησης» και «ένα άλλο, αυτό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα αυταρχικό μοντέλο το οποίο ακολουθούν πολιτικες δυνάμεις στην Ευρώπη, ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας μας», συνέχισε, αναφερόμενος στο ακροδεξιό κόμμα Vox.

Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας Γιολάντα Ντίαθ χαρακτήρισε στο Twitter το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών «πολύ θλιβερό και ανησυχητικό» και ζήτησε από την Ιταλία «να μην ακολουθήσει τον δρόμο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας».

Από την πλευρά του ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ο αρχηγός του Vox, έγραψε στο Twitter: «Η Τζόρτζια Μελόνι έδειξε τον δρόμο για μια υπερήφανη, ελεύθερη Ευρώπη κυρίαρχων εθνών που μπορεί να συνεργαστεί για την ασφάλεια και την ευημερία όλων».

Διαβάστε ακόμη

Στρατηγικό deal της Sani/Ikos με το GIC της Σιγκαπούρης (pics)

Η Μποφίλιου και ο Γλυκάνισος, η Goldman Sachs και τα ξενοδοχεία, οι αρχιτέκτονες και οι βίλες του Ελληνικού 

Νέο project με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εμπορικά στην Ερμού (pics)