Ευρώπη

Ιταλία: Αυξήσεις ρεκόρ σε ρεύμα και φυσικό αέριο παρά την παρέμβαση Ντράγκι

  • newsroom


Όπως εκτιμά η Ιταλική Αρχή για τη Ρύθμιση της Ενέργειας, χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης οι αυξήσεις θα άγγιζαν το 45% για το ρεύμα και το 30% για το φυσικό αέριο

Ιδιαίτερα αισθητή αναμένεται να γίνει από το επόμενο τρίμηνο η διαφορά από τις αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο στην Ιταλία, παρά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι με στόχο τον περιορισμό τους.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της Ιταλικής Αρχής για τη Ρύθμιση της Ενέργειας «Arera», από την 1η Οκτωβρίου τα ιταλικά νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν αύξηση κατά 29,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα και κατά 14,4% στο φυσικό αέριο.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Ντράγκι ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν από τους λογαριασμούς οι φόροι που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι θα στηριχθούν οικονομικά 5,5 εκατ. οικογένειες.

Σε ανακοίνωσή της η «Arera» αναφέρεται και πάλι στην εντυπωσιακή αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, αλλά και των αδειών για εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). «Χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης, οι αυξήσεις θα άγγιζαν το 45% για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και το 30% για εκείνους του φυσικού αερίου», εκτιμά η Ιταλική Αρχή για τη Ρύθμιση της Ενέργειας.

Όμως, ο ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας ζητούν να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια και υπολογίζουν στα 351 ευρώ ετησίως το κόστος της αύξησης στο ρεύμα και το φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Πληροφορίες για 4 έως 6 προσφορές για την ΑΜΚ

Βρετανία: Σοκαριστικό το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών στις τράπεζες

OPEC: Η αύξηση στη ζήτηση για πετρέλαιο θα παραμείνει μέχρι το 2035