Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε το 2021 η φτώχεια στην Ιταλία, όπως συνέβη από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά, γεγονός που επιβεβαιώνει η ετήσια έκθεση της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Ρώμη.

«Οι οικογένειες σε κατάσταση ένδειας είναι 1.960.000, τις οποίες συνθέτουν 5.571.000 κάτοικοι της χώρας. Πρόκειται, δηλαδή, για το 9,4% του πληθυσμού της. Στην Κάτω Ιταλία το ποσοστό αυτό αγγίζει το 10%, ενώ στη βορειοδυτική Ιταλία δεν ξεπερνά το 6,7%.

Σε κατάσταση φτώχειας ζει το 14,2% των ανηλίκων, το 11,4% των νέων ηλικίας από 18 μέχρι 34 ετών, και το 11,1% των πολιτών 35 – 64 ετών. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες άνω των 65 χρόνων, το ποσοστό που βρίσκεται σε συνθήκες ένδειας είναι 5,3%.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέρυσι η φτώχεια παρουσίασε αύξηση κυρίως σε οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα μέλη, σε εκείνες με μόνον ένα άτομο που παράγει εισόδημα, σε ανήλικα 4 με 6 ετών και σε οικογένειες μεταναστών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, τόνισε σήμερα ότι το κοινωνικό εισόδημα υπέρ φτωχών και ανέργων πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί και πρόσθεσε ότι, μέχρι τώρα, καταβλήθηκε σε 4,4 εκατ. κατοίκους της χώρας, δηλαδή λιγότερο από το 50% των πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.

«Η αρωγή αυτή μπορεί να βελτιωθεί, αλλά πρέπει σίγουρα να διατηρηθεί, σε μια περίοδο κατά την οποία η φτώχεια γίνεται ακόμη πιο σκληρή», τόνισε ο Καρδινάλιος Τζούπι.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και €1.600 το «διπλό» επίδομα θέρμανσης

Δάνεια 70 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Γκριμάλντι με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ΕSG)

Spiegel: Προειδοποίηση για δολοφονίες πολιτικών στη Γερμανία από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας