Εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μελόνι τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, στο εξής το ανώτατο όριο παραμονής των παράτυπων μεταναστών σε κλειστά κέντρα πρόκειται να αυξηθεί στους 18 μήνες, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί.

«Πρόκειται για τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορούν να γίνουν οι πρέποντες έλεγχοι, αλλά και για να επαναπατρίζονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα δώσουμε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να δημιουργήσει, όσο συντομότερα γίνεται, τις αναγκαίες κλειστές δομές. Το αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ότι οι θέσεις στις δομές αυτές είναι ελάχιστες.

Τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, με ευκολία σε ό,τι αφορά τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να υπάρξουν νέα προβλήματα για τις διάφορες πόλεις της χώρας μας», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κατάσταση στη Λαμπεντούζα, σήμερα στο κλειστό κέντρο παραμονής του νησιού βρίσκονται 1.300 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ -όπως υπενθυμίζεται- είχε δημιουργηθεί με πρόβλεψη ανώτατης χωρητικότητας 400 ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη

Ρέι Ντάλιο: Έρχονται αναταραχές στις αγορές – Κρατήστε για λίγο το ρευστό, μακριά από ομόλογα

Χιονοστιβάδα από «λουκέτα» στις παμπ – Κάθε μέρα κλείνουν από δύο στην Αγγλία

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Πάνω από 15.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο arogi.gov.gr

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ