Η Αυστρία θα ακολουθήσει το παράδειγμα ολοένα και περισσότερων χωρών που απαγορεύουν τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο Tik Tok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των κυβερνητικών υπαλλήλων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του Tik Tok για λόγους ασφαλείας. Οι δύο μεγαλύτεροι θεσμοί χάραξης πολιτικής στην ΕΕ επίσης απαγόρευσαν τη χρήση της εφαρμογής τον Μάρτιο.

«Θα απαγορευθεί για τα επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα. Στα ιδιωτικά τηλέφωνα εκτός του κρατικού δικτύου θα είναι φυσικά δυνατόν (να χρησιμοποιείται η εφαρμογή)», δήλωσε ο Κάρνερ σε δημοσιογράφους πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ερωτηθείς εάν μέλη της κυβέρνησης θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, βρίσκεται στο μικροσκόπιο κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών λόγω των ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να συγκεντρώνει στοιχεία χρηστών ή να προωθεί τα συμφέροντά της.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ποιες νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα προανήγγειλε ο Έλον Μασκ

Τουρκία: Αμετάβλητη στο 10% η επίσημη ανεργία τον Μάρτιο

Λιθουανία: Το κοινοβούλιο εγκρίνει έκτακτο τέλος στα κέρδη των τραπεζών για τη χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ