Ευρώπη

Κομισιόν: Προτείνει τον περιορισμό των ταξιδιών προς την ΕΕ

  • newsroom


Η πρόταση της επικεφαλής της Κομισιόν αφορά διάστημα 30 ημερών με δυνατότητα επέκτασης και θα πρέπει να εγκριθεί από τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - Μειώνουν τις απώλειές τους οι δείκτες σε Ευρώπη και Wall Street

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σε μήνυμα βίντεο που ανάρτησε το twitter ότι πρότεινε  τον “προσωρινό περιορισμό για μη ουσιαστικά ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση” για 30 ημέρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του θανάσιμου κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τους ηγέτες της ομάδας των G-7 (των επτά προηγμένων βιομηχανικών οικονομιών) για την πρόταση απαγόρευσης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα.

Οι περιορισμοί, που προτείνει η επικεφαλής της Κομισιόν θα πρέπει να εγκριθούν από τους ηγέτες των κυβερνήσεων της ΕΕ και θα μπορούν να παραταθούν “εφόσον κριθεί απαραίτητο” μετά την αρχική περίοδο των 30 ημερών.

 

Μειώνουν τις απώλειες τα Χρηματιστήρια

Θετικά αντέδρασαν οι δείκτες στις ανακοινώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, μειώνοντας τις απώλειες τους.  Ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση κατά 4,8%, ενώ πριν κατέγραφε απώλειες της τάξης του 10%.

Ο δείκτης έχει σημειώσει απώλειες 35% από τα υψηλά του Φεβρουαρίου.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P 500 μείωσε τις απώλειές του στο 7,2% και ενώ είχει προηγηθεί πτώση έως και 11%, καθώς και δεκαπεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης κατά την έναρξη .