Ευρώπη

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη – Τα νοσοκομεία γεμίζουν ξανά (vid)

  • newsroom


Όσο τα κρούσματα αυξάνονται τα ευρωπαϊκα συστήματα υγείας ετοιμάζονται να δεχθούν μεγάλη πίεση

Μεγάλη είναι η ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη για τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού. Όσο οι νοσηλείες στα νοσοκομεία αυξάνονται εξαιτίας της νόσου Covid19, και των μεταλλάξεων, η ανησυχία εντείνεται καθώς τα ευρωπαϊκα συστήματα υγείας ετοιμάζονται να δεχθούν μεγάλη πίεση.

Σύμφωνα δε, με τον χάρτη του ECDC στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η μισή Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία. Με «κόκκινο» χρώμα επίσης η Σικελία, η Σαρδηνία και η Κορσική.

Όσον αφορά την χώρα μας, στο «κόκκινο» βρίσκονται πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως και ελληνικά νησιά, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται. Οι ειδικοί τονίζουν τη μεγάλη σημασία που έχει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, για να ανακοπεί η διαπορά του.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου 2021, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προσταίας, Νίκο Χαρδαλιά, παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, σε τουλάχιστον έξι ελληνικά νησιά, όπως: η Ζάκυνθος, η Τήνος, η Λευκάδα, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος, καθώς η επιδημιολογική τους εικόνα προκαλεί ανησυχία.

Για το λόγο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς, όπως τόνισε, «κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας».

Επίσης, στο «κίτρινο» εμφανίζονται Στερεά Ελλάδα, Εύβοια,- Θράκη, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η υπόλοιπη χώρα χρωματίζεται με διάφορες αποχρώσεις του «κόκκινου». Ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στο 1-3,9%, ωστόσο «πράσινη» είναι η Ελλάδα στα ποσοστά τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Σημειώνεται, ότι ο χάρτης του ECDC δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy) έως την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη:

Φορολοταρία: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές – «Στο παιχνίδι» και οι χάρτινες αποδείξεις

Πλειστηριασμός: Άλλαξε χέρια το «φιλέτο» του «Καρούζος Gate» στο Ελληνικό

Καύσωνας: Μείωση απασχόλησης και μερική παύση εργασιών για τους εργαζόμενους – Ποιους αφορά το μέτρο (πίνακας)