Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ απομάκρυνε σήμερα, Κυριακή (29/1) από την κυβέρνηση τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι, αφού ανεξάρτητη έρευνα για τις φορολογικές του υποθέσεις διαπίστωσε σοβαρή παραβίαση του υπουργικού κώδικα.

«Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας Ανεξάρτητου Συμβούλου (για θέματα δεοντολογίας) -τα πορίσματα της οποίας τα κοινοποίησε και στους δύο- είναι σαφές ότι υπήρξε σοβαρή παραβίαση του Υπουργικού Κώδικα», αναφέρει ο Σούνακ σε επιστολή του προς τον Ζαχάουι, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ως αποτέλεσμα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να σας απομακρύνω από τη θέση σας στην Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας», προσθέτει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην επιστολή του.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τον Ζαχάουι υπήρχαν πληροφορίες ότι πλήρωσε πρόστιμο μετά από συμβιβασμό ύψους 4,8 εκατ. λιρών με τη βρετανική εφορία.

Ο Ζαχάουι σε δήλωσή του είχε παραδεχθεί ότι πλήρωσε οφειλή στην εφορία «μετά από διαφωνία για τα ακριβή ποσοστά» σε μετοχές της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov που είχε ιδρύσει ο ίδιος, ένα λάθος που, όπως ανέφερε, ήταν «αβλεψίας» και όχι σκόπιμο.

Ωστόσο ο Ζαχάουι δεν είχε αποκαλύψει το ύψος του συμβιβασμού ή αν κατέβαλε πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμη 

Ακίνητα: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο 

Δομοτεχνική – Οικογένεια Αλεξοπούλου: Από τον ΠΑΟΚ και τον Πύργο του ΟΤΕ, στους πλειστηριασμούς 

Πώς έπεισε η Nike τον Μάικλ Τζόρνταν να βάλει τη «χρυσή» υπογραφή του στα Nike Air – Όλη η ιστορία στη μεγάλη οθόνη