Ευρώπη

Lufthansa: Μετέφερε 80 τόνους οπωροκηπευτικών στη Βρετανία με ειδική πτήση

  • newsroom


Για να παρακάμψει την αναστολή των συνδέσεων της χώρας με τη Γερμανία, που επιβλήθηκε εξαιτίας της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ναύλωσε σήμερα (23/12) ένα ειδικό φορτηγό αεροσκάφος για τη μεταφορά 80 τόνων οπωροκηπευτικών στη Βρετανία, προκειμένου να παρακάμψει την αναστολή των συνδέσεων της χώρας με τη Γερμανία, που επιβλήθηκε εξαιτίας της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

«Στέλνουμε το Boeing B777 μας στο Ντόνκαστερ (σ.σ. κέντρο). Μέσα στο αεροσκάφος: 80 τόνοι φρούτων και λαχανικών», ανέφερε η γερμανική αεροπορική εταιρεία στο Twitter. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της εναέριας κυκλοφορίας flightradar24, το αεροπλάνο έφτασε στις 15:45 ώρα Ελλάδας.

Αντιμέτωπες με την εξάπλωση στη Βρετανία ενός νέου στελέχους του νέου κορωνοϊού, του οποίου η μετάδοση είναι σύμφωνα με το Λονδίνο από 40% έως 70% μεγαλύτερη, αρκετές χώρες ανέστειλαν τη Δευτέρα τις συνδέσεις τους με το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μέτρα αυτά εμποδίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ της Αγγλίας και ευρωπαϊκών χωρών, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις σε τρόφιμα, ιδίως σε φρέσκα προϊόντα.

Η δραστηριότητα της Lufthansa Cargo, η οποία συνίστατο στη μεταφορά εμπορευμάτων, σταμάτησε με αυτά τα μέτρα. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Lufthansa Cargo, τα προϊόντα ήταν αποθηκευμένα στην Φρανκφούρτη και κινδύνευαν να «σαπίσουν» αν δεν γινόταν κάτι.

Ειδικές πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο που ναυλώθηκε από την εταιρεία μετέφερε κουνουπίδια, μπρόκολα, φράουλες, μαρούλια και εσπεριδοειδή, που προορίζονται για τα βρετανικά σουπερμάρκετ. «Η Lufthansa εξετάζει την πιθανότητα να προσφέρει επιπλέον ειδικές πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες βαρέα φορτηγά οχήματα εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο λιμάνι του Ντόβερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της για 48 ώρες τη Δευτέρα.

Παρά τη χαλάρωση των μέτρων, η συμφόρηση στο βρετανικό λιμάνι αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες, γι’ αυτό και παραμένουν οι φόβοι για τον ανεφοδιασμό της χώρας. Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα παρατείνει τα μέτρα αναστολής συνδέσεων έως τις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής: Σήκωσαν τον «γενικό» στο υποβρύχιο καλώδιο

Έκθεση ΙΟΒΕ: Έκπληξη η άνοδος της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Deal για την εξαγορά της Paperpack από την κινεζικη Orlando – Equity Holding Limited