Ευρώπη

Μακρόν: Μήνυση σε ιδιοκτήτη διαφημιστικών πινακίδων – Τον απεικόνισε ως Χίτλερ

  • newsroom


Η αφίσα τοποθετήθηκε σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο στην είσοδο της πόλης Τουλόν

Μήνυση υπέβαλαν οι δικηγόροι του Εμανουέλ Μακρόν σε ιδιοκτήτη διαφημστικής πινακίδας, ο οποίος απεικόνισε σε αφίσα τον πρόεδρο της Γαλλίας σαν τον Χίτλερ.

Η αφίσα τοποθετήθηκε σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο στην είσοδο της Τουλόν και απεικονίζει τον Μακρόν με τη στολή του ηγέτη των Ναζί, περιβραχιόνιο με σβάστικα, μουστάκι ίδιο με εκείνο του Χίτλερ και την επιγραφή «Υπακοή. Εμβολιαστείτε».

Σύμφωνα με το Euronews, o Μισέλ – Ανζ Φλορί έχει στην ιδιοκτησία του 400 διαφημστικές πινακίδες στην περιοχή Βαρ της νότιας Γαλλίας. Στο παρελθόν τις έχει χρησιμοποιήσει για να περάσει διάφορα μηνύματα, συχνά στοχεύοντας υπουργούς και πληρώνοντας πρόστιμο για αυτό, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει αναρτήσει τουλάχιστον 100 αφίσες με σατιρικό περιεχόμενο.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Στη Μακρονία μπορείς να σατιρίζεις τον προφήτη, αλλά αν απεικονίσεις τον πρόεδρο σαν δικτάτορα είσαι βλάσφημος».

Επίσης, για τη συγκεκριμένη αφίσα είπε: «Κάποιοι βλέπουν τον Χίτλερ, αλλά μπορεί να βλέπουν και τον Στάλιν. Εγώ ίσως βλέπω τον Τσάρλι Τσάπλιν στον “Δικτάτορα”. Οι αφίσες αυτές έχουν στόχο να προβληματίσουν για αυτή τη δημοκρατία, στην οποία οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς συζήτηση στα αρμόδια συμβούλια για την υγεία».

Διαβάστε ακόμη

Νέα δεδομένα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά τις εξελίξεις στον Σκαραμαγκά

Alpha Bank: Αναζητεί διεθνή στρατηγικό επενδυτή για κοινοπραξία στην αγορά ακινήτων

ΕΣΠΑ: Πόροι 26,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027