Επίσκεψη στην Αλγερία πραγματοποιεί σήμερα η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η Αλγερία, πλέον, είναι ο κύριος προμηθευτής μας σε φυσικό αέριο. Η ιταλική εταιρεία υδρογονανθάκων Eni και η αντίστοιχη αλγερινή εταιρεία υπέγραψαν συμφωνίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου, για την αύξηση των εξαγωγών από την Αλγερία προς την Ιταλία και την ΕΕ, την κατασκευή ενός νέου αγωγού για υδρογόνο και έμφαση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο».

«Η Αλγερία είναι ένας στρατηγικός και αξιόπιστος εταίρος», πρόσθεσε η Τζόρτζια Μελόνι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εννοεί να ενισχύσει τη συνεργασία με το Αλγέρι, τόσο στο ενεργειακό, όσο και στο πολιτικό και πολιτιστικό πεδίο».

Παράλληλα, στη συνομιλία τους, Τεμπούν και Μελόνι αναφέρθηκαν στη σημασία της σταθεροποίησης της Λιβύης, στην κατάσταση στο Μάλι και στην ανάγκη, όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «να επιτευχθεί για το Παλαιστινιακό η δημιουργία δύο κρατών, ο μόνος τρόπος που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στην περιοχή».

Τέλος, η πρωθυπουργός της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ μιας νέας, διευρυμένης συνεργασίας με τις μεσογειακές χώρες της Αφρικής, σε ισότιμη βάση, ώστε «η κρίση να μετατραπεί σε νέες ευκαιρίες».

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά για τη μετοχή της Γιουβέντους – Βαρύ «τσεκούρι» και στο Χρηματιστήριο

Καταπατημένα: Τίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ τον μήνα και 20% της αντικειμενικής

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 49% της ΕΑΒ