Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις χώρες «που θα επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία» προειδοποιώντας ότι «θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία».

Μάλιστα όπως είπε «όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί».

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το Reuters ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, με βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι συσκευές – βαμπίρ που μας «κοστίζουν» δύο μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος

Γρήγορη ανάλυση: Τι σημαίνει η εργαλειοποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τον Πούτιν

ΕΕ: Οι εταιρείες που πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις