Ευρώπη

Ντράγκι: Εμβολιαστείτε και σεβαστείτε τους κανόνες κατά του κορωνοϊού

  • newsroom


«Η κατάσταση είναι υπό διαμόρφωση, αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι κινηθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

Στην ανάγκη να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ξανά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στην τελευταία συνάντησή του με τους δημοσιογράφους πριν τις θερινές διακοπές.

«Θέλω να πω ακριβώς αυτό, σε όλους τους Ιταλούς: Εμβολιαστείτε και σεβαστείτε τους κανόνες», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός σήμερα, ενώ τέθηκε στη χώρα του σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

«Πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφύγουμε την επιδείνωση της πανδημίας. Δεν ξέρουμε αν όλα όσα αποφασίζουμε θα είναι αρκετά, αλλά βασιζόμαστε στα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας στη φάση αυτή», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Θα ήθελα και να υπενθυμίσω ότι ένα γνωστό ινστιτούτο ερευνών, για τα μέσα Ιουλίου είχε προβλέψει 1.700 θανάτους την ημέρα, ενώ καταγράφηκαν οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι υπό διαμόρφωση. Αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι κινηθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάσει των δεδομένων που διαθέταμε».

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτες εικόνες από δορυφόρο: Οι πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Meteo: Tα καμένα φέτος ξεπέρασαν ήδη κατά 180% τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020

Ψηφιακό ευρώ: Το νέο νόμισμα της ΕΕ άρχισε να προετοιμάζεται