Πλησιάζει η ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, φέτος το καλοκαίρι, μία πρώτη εκτίμηση σε ότι αφορά το κόστος τους ανέρχεται στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «France Inter», o Πιερ Μοσκοβισί, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνει ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός «θα κοστίσει» από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια ευρώ υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο χρέος της χώρας: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα το ελέγξει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί οι Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3, 4, 5 δισεκατομμύρια, θα δούμε, αλλά αυτό δεν θα έχει απολύτως τεράστιο αντίκτυπο στο χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο Μοσκοβισί, πρώην υπουργός και Επίτροπος, σ΄έναν ακροατή σχετικά με τον αντίκτυπο των Ολυμπιακών του 2024. «Οι καιροί είναι χαλεποί», τόνισε προσθέτοντας ότι, μόνο για να καλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, Île-de-France , οικονομικά το ταξίδι 200.000 διαπιστευμένων ατόμων (αθλητές, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι). ..) το κόστος θα ανέλθει στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr