Ευρώπη

Ολλανδία – κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β’ ΠΠ

  • newsroom


Παρά τα σκληρά μέτρα που είχε λάβει η χώρα για την πανδημία, δεν επέβαλε κανένα περιοριστικό μέτρο στην κυκλοφορία

Η Ολλανδία θα επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνική κλίμακα για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ο Ρούτε ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά από τις 20:30 έως τις 04:30 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, διευκρινίζοντας πως θα ζητήσει πρώτα την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Αν εγκριθεί, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι η πρώτη που επιβάλλεται στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 95 ευρώ.

«Κανείς δεν θέλει αυτό το μέτρο»

Η Ολλανδία θα απαγορεύσει επίσης τις πτήσεις από τη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική από τις 23 Ιανουαρίου, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, πρόσθεσε ο Ρούτε.

«Είναι ένα σκληρό μέτρο. Κανείς δεν θέλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Κανείς δεν τη χειροκροτεί», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός. «Βέβαια, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα τόσο ριζοσπαστικό μέτρο χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου. Μόνο αν υπάρξει επαρκής υποστήριξη, θα λάβουμε μια οριστική απόφαση».

Ο Ρούτε και η κυβέρνησή του παραιτήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από σκάνδαλο που συνδεόταν με οικογενειακά επιδόματα, παραμένει όμως στη θέση του για να διαχειριστεί τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τις τρέχουσες υποθέσεις, έως τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

ΛΑΜΨΑ: Ενισχύει τη μετοχική της θέση η οικογένεια Αθανασίου Λασκαρίδη

«Smart» κινήσεις και «ζεστό» χρήμα για Δημόσιο, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά

112: Τι αλλάζει με τη νέα υπηρεσία για κλήσεις «eCall»